Menteşeoğulları’ndan İlk Beyler çıktı

Edebiyatçı-Yazar Ömer Kamil Yılmaz’ın Menteşeoğulları’ndan İlk Beyler adlı tarihi romanı çıktı. Kitapta tarihi olaylar roman türünde kurgulanarak akıcı ve sade bir dille ele alınıyor. Menteşeoğulları’ndan İlk Beyler...

Menteşeoğulları’ndan İlk Beyler çıktı

Edebiyatçı-Yazar Ömer Kamil Yılmaz’ın Menteşeoğulları’ndan İlk Beyler adlı tarihi romanı çıktı. Kitapta tarihi olaylar roman türünde kurgulanarak akıcı ve sade bir dille ele alınıyor. Menteşeoğulları’ndan İlk Beyler Romanında Konya Beyşehir taraflarına yerleştirilmiş Yörük Türkmen boylarının, Moğal zulmünden kaçıp, o günkü adıyla Likya, Karya topraklarına gelişlerini ve bu toprakları fethetmek için verdikleri mücadeleleri anlatıyor. Romanda ayrıca göçü yaratan koşulları ve göç yollarında yaşanan acıları dönem ruhunda vermeye çalışıyor. İlk Beyler romanı aynı zamanda Muğla yöresine gelen Yörüklerin getirdikleri kültürlerin ilk dönem yansımalarını da ele alıyor. Romanın önemini, Menteşe Yörüklerinin Güneybatı Anadolu topraklarına gelişin ilk yıllarını anlatması yanında, Menteşe Beyliği’nin kuruluş öyküsünü vermesi oluşturuyor. Romansal anlatılar, tarihe ışık tutacak olması yanında, Menteşe Tarihini şekillendiren Kuri, Ablistan, Menşete, Mesut, Orhan ve İbrahim Bey adlı öncü Menteşe Beylerinin kişiliklerini ve yaptıkları kapsamlı biçimde inceleyip anlatıyor.

Romanda çocukluktan itibaren birbirini seven iki gencin, göç döneminde birbirlerini kaybedip, farklı topraklarda yaşamaları ve yıllar sonra sürpriz bir şekilde karşılaşmaları, usta bir kurgu içinde verilirken, yaşanmış tarihi gelişmelerin, kişilerin dünyasında ne denli etkili olduğu gösterilmeye de çalışılıyor.

Dünya Klasikleri alanında da çok önemli çalışmaları bulunan Edebiyatçı-Yazar Ömer Kamil Yılmaz’ın İlk Beyler romanı dışında Son Beyler eseri de basılırken, baskıya hazır durumda Beyaz ve Mavi, Dağ Köyü, Muğla Tarihi (Karya’dan Cumhuriyete), Sahiller Beyi Ahmet Gazi Bey, Menteşe Emirlerinden Sasa Bey, Muğla Türkileri ve Efsaneleri (2 cilt) Menteşe’den Kalan İzler (Çaldıran’dan Rodos’a) adlı eserleri de bulunuyor.

Menteşeoğulları’ndan İlk Beyler romanını elde etmek isteyenler 0 533 139 92 27 nolu telefondan ulaşabilecekler.

Bu haber toplam 153 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.