“Menteşe’nin Devlet Hastanesi olacak”

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, kamuoyunda çeşitli tartışmalara neden olan yeni hastane yapımı ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede hastane için verdi. Menteşe ilçesinin 2.Basamak Sağlık Hizmeti veren bir hastaneye...

“Menteşe’nin Devlet Hastanesi olacak”

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, kamuoyunda çeşitli tartışmalara neden olan yeni hastane yapımı ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede hastane için verdi. Menteşe ilçesinin 2.Basamak Sağlık Hizmeti veren bir hastaneye ihtiyacı olduğunun altını çizerek; . “Şu anda Menteşe İlçesi’ne yapılmasını istediğimiz 2. Basamak Devlet Hastanesi’nin planlaması aşamasındayız.” dedi.

Muğla Ortak Akıl Birliği (MAB) Başkanı Hafize Nizamoğlu Acar’a sağlık yatırımları ve Muğla Devlet Hastanesi konusunda bilgilendirmede bulunan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Eğitim Araştırma Hastanesi’nin “il hastanesi” olduğunu, ama buna karşılık Menteşe ilçesinin 2. Basamak Sağlık Hizmeti veren hastaneye ihtiyacı olduğunu söyledi. “Şu anda Menteşe İlçesi’ne yapılmasını istediğimiz 2. Basamak Devlet Hastanesi’nin planlaması aşamasındayız.” dedi.

Milletvekili Öztürk, Muğla Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma Hastanesi ilgili olarak da “Hastanemizi sessiz sedasız hizmete aldık, ama resmi açılışını Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım veya Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte önümüzdeki süreçte yapacağız. Muğla’nın büyük bir problemini çözmüş olduk, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadesinde bulundu.

Muğla Ortak Akıl Birliği’nin (MAB) Eğitim Araştırma Hastanesi’nin yeni binaya taşınmasının ardından daha önce Tıp Fakültesine öğrenci alınabilmesi için ortak kullanılan Devlet Hastanesi’nin yeniden faaliyete geçirilmesi için başlattığı kampanya ses getirmeye başladı. AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Devlet Hastanesi’nin faaliyete geçirilmesi konusunda söz verdi. MAB Başkanı Hafize Nizamoğlu Acar’a sağlık yatırımları ve Muğla Devlet Hastanesi konusunda bilgilendirmede bulunan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Eğitim Araştırma Hastanesi’nin “il hastanesi” olduğunu, ama buna karşılık Menteşe ilçesinin 2. Basamak Sağlık Hizmeti veren hastaneye ihtiyacı olduğunu söyledi. “Şu anda Menteşe İlçesi’ne yapılmasını istediğimiz 2. Basamak Devlet Hastanesi’nin planlaması aşamasındayız.” dedi.

Açılışa Cumhurbaşkanı veya Başbakan gelecek

Milletvekili Öztürk T.C. Sağlık Bakanlığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin yeni binasında 29 Ekim gibi anlamlı bir günden itibaren hizmete geçtiğini anımsatarak, Muğla’nın çok önemli bir eksiğinin giderildiğini söyledi. Öztürk, “Hastanemizi sessiz sedasız hizmete aldık, ama resmi açılışını Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım veya Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte önümüzdeki süreçte yapacağız. Muğla’nın büyük bir problemini çözmüş olduk, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadesinde bulunarak şöyle devam etti:

“Hastanemiz sağlık hizmetini kesintiye uğratmadan, hiçbir sorun yaşanmadan taşınma işlemini başarı ile gerçekleştirdi. Özellikle hastalarımızın taşınmasında sorun yaşanmaması her türlü taktire layık. Muğla’nın büyük bir problemini çözmüş olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Benim il başkanlığım sırasında başlayan bu hastane binası çok uğraştığım konulardan biridir. Tamamlanması Hasan Özyer ile benim Milletvekilliğime nasip oldu. Muğla’mız için hayırlı uğurlu olsun. İnşallah bundan sonra hiçbir hemşerimiz Fethiye’den, Marmaris’ten Bodrum’dan sabahın erken saatlerinde Antalya’ya, İzmir’e, Aydın’a, Denizli’ye şifa aramak için gitmeyecek. Buradaki hastanemizde vatandaşlarımız her türlü tedavi imkanına kavuşacak. Eksiklerimiz elbette var. Bu eksikliklerimizi en kısa zamanda tamamlayacağız”

Sağlık Hizmeti il genelinde modernleşiyor

Muğla’nın sağlık hizmetlerinin her nimetinden yararlanmayı hak ettiğini belirten Milletvekili Öztürk, sağlık hizmetlerinin bütün ilçelerde modern ve donanımlı yapılarda verilmesi için büyük bir atılım yaşandığını, bu yenilenme sonunda Eğitim Araştırma Hastanesi’ne de sahip olan Muğla’nın “Sağlık Turizmine” hazır olacağını söyledi. Öztürk bu konuda şu bilgileri verdi:

“Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin yeni hizmet binasını yapmakla projelerimiz bitmiyor. Bodrum ve Milas Devlet Hastaneleri’nin şu an ihalesi yapıldı ve temelleri atıldı. Yatağan Devlet Hastanesi’nin proje ihalesi yapıldı ve önümüzdeki günlerde bu ihalede tamamlanarak temeli atılacak. Aynı şekilde Marmaris’in ihalesi de yapılıyor. Bir tek Seydikemer ilçemiz kalmıştı, 2018 yılı içinde Seydikemer’de de bir bölge hastanesinin kuruluşunu planlama aşamasına geçeceğiz. Seydikemer ilçemiz ile ilgili sayın Sağlık Bakanımızdan sözü aldık.”

Menteşe Devlet Hastanesi için söz verdi

T.C. Sağlık Bakanlığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yeni binasında artık il geneline, hatta bölgemize her branşta tam anlamıyla hizmet verebileceğini kaydeden Öztürk, Menteşe (Muğla) Devlet Hastanesi ile ilgili şunları söyledi:

“Benim düşünceme göre Menteşe’de sadece bu bölgeye hizmet edecek yani Menteşe halkına sağlık hizmeti verecek 2. Basamak Devlet Hastanesi’ne ihtiyaç var. Çünkü Eğitim Araştırma Hastanesi Muğla iline 3. Basamak Sağlık Hizmeti veren bir hastane. Tıp Fakültesi Hastanesi olarak hizmet verecek. Şu anda il merkezi Menteşe’nin hastanesi yok. 2. Basamak Sağlık Hizmeti veren Devlet Hastanesi’nin yeni binasının projelendirilmesi, ihale aşamasına getirilmesi ve bu hastanenin Menteşe’ye kazandırılması gerekiyor. Şu anda Menteşe İlçesi’ne yapılmasını istediğimiz Devlet Hastanesi binasının planlaması aşamasındayız. Sağlık Bakanımızdan Seydikemer’den sonra 2018 yılı içinde programa alınması sözünü alırız. 2019 yılında da Devlet Hastanesi binasının yapımını hayata geçiririz diye düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte de Muğla’nın sağlık konusunda modern araç, doktor ve diğer ihtiyaçlarının kazandırılması için çalışmalarımız devam edecektir”

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.