Menteşe’de doğalgaz çalışmaları sürüyor

AKMERCAN Doğalgaz Firması tarafından Menteşe ilçesinde yapılan doğalgaz çalışmaları, tüm hızıyla devam ediyor.  Çalışmaların son durumu hakkında bilgi veren Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, son günlerde...

Menteşe’de doğalgaz çalışmaları sürüyor

AKMERCAN Doğalgaz Firması tarafından Menteşe ilçesinde yapılan doğalgaz çalışmaları, tüm hızıyla devam ediyor.  Çalışmaların son durumu hakkında bilgi veren Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, son günlerde doğalgaz çalışmaları hakkında basında çıkan haberlere de açıklık getirdi.

Menteşe’de başlatılan doğal gaz çalışmaları aralıksız olarak sürerken, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş çalışmalar hakkında bir açıklama yaptı. Başkan Gümüş yaptığı açıklamada, “Karamehmet Mahallemizde ki Menteşe Konutlarında ikamet eden vatandaşlarımız ile Emniyet Kademesinin üstünde ikamet eden vatandaşlarımız doğalgaz kullanmaya başladılar. Firma yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, Muslihittin Mahallemizin birkaç sokağı hariç hemen hemen tamamına doğalgaz döşendi. Emirbeyazıt Mahallemizde ki doğalgaz çalışmaları devam ediyor. Yine aynı şekilde TOKİ Konutlarımızda ki çalışmalar devam ederken, bu mahallemizdeki doğalgaz çalışmaları da kısa zamanda tamamlanacak.

Tabi bu süreç işlerken vatandaşlarımız bir takım sıkıntılar yaşıyorlar ve bize gelip şikâyetlerini iletiyorlar. Fakat şöyle bir durum var; Doğalgaz dağıtımı ile ilgili tüm yetki ve sorumluluk, süreçlerin yönetimi, EPDK (Enerji Piyasası Denetleme Kurumu) tarafından yetkilendirilen AKMERCAN Firması ile BOTAŞ (Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi) tarafından yürütülmekte. Yani vatandaşlarımız haklı olarak kazı çalışmaları sırasında ve ulaşımda yaşadıkları sıkıntıları bizlerle paylaşıyorlar.  Bizler de aynı şekilde vatandaşlarımızdan gelen şikâyeti, yetkili ve sorumlu olan AKMERCAN Firmasına aktarıyoruz. Yani kazısı yapılan alanların düzgün kapatılması, kazı yapılan yerde sağlanacak güvenlik önlemleri, çalışmalar sırasında meydana gelen tozlu alanların su ile yıkanması gibi tüm işlemler firmaya ait. Biz sadece tüm işlemlerin sonunda üst yapı onarımı yapıyoruz.” Dedi.

Üstyapıyı belediye yapacak

Bunu da geçtiğimiz yıl ilgili firmanın üst yapı çalışmalarını zamanında ve istenilen kalitede yapamadığı tarafımızdan tespit edildiği için bu yıl yaptığımız protokolde parke ve asfalt kaplama işlerinin belediyemiz tarafından yürütülmesine karar verildi. Bunun için gerekli ekip ve ekipmanlarımızı oluşturduk. BOTAŞ tarafından kontrolü tamamlanıp kabulü kesinleşecek yerler ile ilgili en kısa zamanda ekiplerimiz çalışmalara başlayacaktır.  Ayrıca ilgili firma ile yaptığımız görüşme sonucu firma su tankeri teminini sağladı. Daha öncesinde çok acil ihtiyaç olan durumlarda belediyemiz vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek amacıyla dönem dönem sulama yapmıştır. Ancak şu an da kazı yapılan yerlerde oluşan tozun giderilmesine yönelik sulama çalışmalarını AKMERCAN Firması periyodik olarak yürütmektedir.

Vatandaşlarımız nasıl ki elektrik ile ilgili her türlü talep ve şikayetleri ile ilgili AYDEM firmasını arıyorlarsa, Doğalgaz yapım ve dağıtım işlemlerindeki sıkıntılarla ilgili aynı şekilde hangi mahalleye ne zaman doğalgazın geleceği, mahallelerinde yapılacak doğalgaz çalışmalarının tarihi gibi konularda bilgi almak, istek ve taleplerini iletmek için AKMERCAN yetkililerini gönül rahatlığı ile arayabilirler.” dedi.

Doğalgaz çalışmaları hakkında detaylı bilgi almak, istek, şikayet ve taleplerini iletmek isteyen vatandaşlarımız AKMERCAN Firmasının 0 (252) 212 20 32 – 33 numaralarını veya ALO 187 ’yi arayarak bilgi edinebiliyorlar.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.