Menteşe’de asansörlere sıkı takip

Menteşe Belediyesi ve TMMOB Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi ile yapılan protokol çerçevesinde ilçe genelinde binaların asansörleri mercek altına alınarak, denetim ve bakımları periyodik olarak yapılıyor.Asansör denetimlerinin...

Menteşe’de asansörlere sıkı takip

Menteşe Belediyesi ve TMMOB Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi ile yapılan protokol çerçevesinde ilçe genelinde binaların asansörleri mercek altına alınarak, denetim ve bakımları periyodik olarak yapılıyor.

Asansör denetimlerinin vatandaşlarımızın can güvenliği bakımından çok önemli olduğuna değinen Menteşe Belediyesi Başkan Yardımcısı Levent Ünver, konuyla ilgili olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilciliği, MMO Odası Muğla Şube Yönetimi ve Asansör Firmalarının katılımıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıda asansörlerin denetimlerinde yaşanan sorunlar ele alındı.

Başkan Yardımcısı Ünver toplantıda yaptığı konuşmada, “24 Haziran 2015 tarih ve 29396 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontroller Yönetmeliğine göre asansör olan binalarda yıllık periyodik kontrollerin yapılması amacı ile A Tipi muayene kuruluşu olan TMMOB Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi ile ilk olarak 15/09/2014 tarihinde protokol yapılmış olup, ikinci protokolümüz 15/09/2015 tarihinde yapılmıştır. 2014 yılından bu yana da ilçemizde 612 asansör kontrol edilmiştir. Menteşe’de vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmemeleri için standartlara uygun şekilde denetimleri ve bakımları periyodik olarak yapılıyor. Bu tür denetimlerin yapılması bina sakinlerimizin can güvenliği açısından çok önemli.  Ayrıca yapılan denetimlerin ardından sorunsuz bulunan asansörlere yeşil etiket takılıyor.  TMMOB Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’ne yaptıkları denetimlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Asansörlerin denetiminde karşılaşılan sorunların konuşulduğu toplantıda, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından kontrolünü yaptırmayan bina yöneticilerinin, yönetmelik gereği kontrollerini yaptırmaları gerektiği belirtildi.

Bu haber toplam 46 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.