Menteşe’de adaylar sustu, kadınlar konuştu

Muğla Kadın Paltformu, ‘Adaylar Sussun, Kadınlar Konuşsun’ başlığı altında Menteşe’yi yönetmeye talip olan adayları biraraya getirdikleri toplantıda, kadınlar olarak yerel yönetimlerden istedikleri hizmetleri 40 maddede...

Menteşe’de adaylar sustu, kadınlar konuştu

Muğla Kadın Paltformu, ‘Adaylar Sussun, Kadınlar Konuşsun’ başlığı altında Menteşe’yi yönetmeye talip olan adayları biraraya getirdikleri toplantıda, kadınlar olarak yerel yönetimlerden istedikleri hizmetleri 40 maddede ifade ederek, yeni dönemde bu hizmetlerin gerçekleştirilmesi için söz aldı.

Muğla Kadın Platformu, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Menteşe Belediye Başkan adaylarını biraraya getirerek; ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Yerel Yönetim Sözleşmesi’ başlığı altında toplanan, yerel yönetimlerden beklediklerini adaylara iletti. Konakaltı Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya adaylar Menteşe’yi yönetmeye aday olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı ve mevcut Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İyi Parti’nin adayı Ayçin Evgeç Dalgıç, Demokratik Sol Parti’nin adayı Ali Durna katıldı.

Toplantıda ilk olarak Muğla Kadın Platformu adına konuşan Dilek Bulut, Muğla’da yaşayan kadınlar adına yerel yönetimlerden istedikleri hizmetleri 40 madde halinde belirtti. Başta kadın sığınma evlerinin Menteşe’de olmaması ve kadın dayanışma merkezlerinin sayısının yetersiz olması gibi konularda yeni dönemde Menteşe Belediye Başkanı olarak seçilen adayın bu eksiklikleri gidermesi konusunda Muğlalı kadınlar adına adaylardan söz alan Dilek Bulut, isteklerini dile getirdikten sonra salondaki kadınlara söz hakkı verdi. Salonda bulunarak Menteşe Belediye Başkan adaylarına isteklerini ifade etme fırsatı bulan kadınlar, maddeler arasında yer almayan hizmetleri de ekleyerek yeni dönemde sorunlarının giderilmesini talep etti.

“YENİ DÖNEMDE KADIN SIĞINMA EVİNİ MUTLAKA YAPACAĞIZ”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Kadın Platformu tarafından kadınlar adına hazırlanan 40 maddelik hizmetlerin 35 tanesini yaptıklarını başta kadın sığınma evi olmak üzere geriye kalan 5 maddeyi de yeni dönemde Menteşe Belediye Başkanı olarak tekrar seçildiği takdirde yerine getireceklerini söyledi.

“TÜM MADDELERİ KABUL EDİYORUZ, FAZLASINI DA YAPACAĞIZ”

İyi Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Ayçin Evgeç Dalgıç ise Muğlalı kadınlar tarafından hazırlanan 40 maddeyi tamamıyla kabul ettiklerini, buna ilave olarak 10 madde daha ekleyerek bu taleplerin seçim projelerinde yer aldığını, seçildiği takdirde tüm istekleri yerine getireceğini ifade etti.

“ÖNCELİKLE KIZ ÖĞRENCİLERİN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ”

Demokratik Sol Parti’nin Menteşe Belediye Başkan adayı Ali Durna ise Muğla’da kadınlara yönelik yapılması gereken çok hizmet olduğunu ve en başta üniversitede okuyan kız öğrencilerin barınma ve ulaşım sorunlarının giderilmesi gerektiğini, buna öncelik vereceklerini söyledi.

Cumhur İttifakı’nın Menteşe Belediye Başkan Adayı Ak Partili Gültekin Akça, Ak Parti Genel Merkezi’nin tüm adayların bulunduğu toplantılara katılmama kararı alması üzerine; Konakaltı Kültür Merkezi’nde adayların ve Muğlalı kadınların birarada olduğu toplantıya katılmadı.

Haber: Sevil Oluç

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.