Menteşe Belediyesi, fuarın ilgi dağı oldu

Bu yıl 77 ülkeden 40 bin ziyaretçinin beklendiği 11.Travel Turkey İzmir Fuarı kapılarını açtı. Fuarın ilk gününde stantlar ziyaretçi akınına uğrarken, Menteşe’nin kültürel ve tarihi değerlerinin tanıtıldığı Menteşe...

Menteşe Belediyesi, fuarın ilgi dağı oldu

Bu yıl 77 ülkeden 40 bin ziyaretçinin beklendiği 11.Travel Turkey İzmir Fuarı kapılarını açtı. Fuarın ilk gününde stantlar ziyaretçi akınına uğrarken, Menteşe’nin kültürel ve tarihi değerlerinin tanıtıldığı Menteşe Belediyesi standı fuarın ilgi odağı oldu.

Menteşe Belediyesi, 77 ülkeden yaklaşık 40 bin ziyaretçinin beklendiği “11. Travel Turkey İzmir Fuarı”nda açtığı tanıtım standıyla fuar katılımcılarının ilgi odağı oldu. Muğla Evi, Muğla bacası, kuzulu kapı gibi Muğla mimarisinin örneklerinin tanıtıldığı fuarda, ziyaretçilere Muğla tarhanası, cevizli sucuk, Muğla halkası, Muğla Saraylısı, bal, zerde ve zeytinyağı gibi yöresel lezzetler ikram edildi.

Fuarda ziyaretçilerle sohbet ederek Menteşe ile ilgili bilgiler aktaran Başkan Gümüş, Menteşe’nin ulusal ve uluslararası alanda tanınması ve marka bilinirliğinin artması için çalıştıklarını belirtti.

Menteşe Belediyesi olarak kentin tarihi ve turistlik değerleri ile yöresel lezzetlerini tanıtarak marka değerini arttırmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Gümüş, “Belediye olarak ülkemizin dört bir köşesinde ki fuarlara katılım sağlıyoruz. 11. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, uluslararası ölçekte bir fuar olması ve farklı ülkelerden binlerce ziyaretçiyi ağırlaması bakımından büyük önem arz ediyor. Geçtiğimiz günlerde Antalya YAPEX fuarındaydık. Standımız çok büyük ilgi görmüş, kentimizin tarihi ve kültürel mirasına yapmış olduğumuz katkılarımızdan dolayı fuardan Tarihi Kentler Birliği tarafından verilen başarı ödülü ile dönmüştük. Bugün de İzmir’deyiz. Farklı ülkelerden katılımcıların standımıza ve ikramlarımıza olan ilgisi bizleri sevindiriyor. Fuarlar, yöresel değerlerimizin ön plana çıkması ve tanıtılması bakımından en büyük fırsat. Bizler de bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirip Menteşemizi tanıtıyoruz.” dedi.

Menteşe Belediyesi’nin kentin tarihi, kültürel ve turistik değerleri ile yöresel lezzetlerinin tanıtımını yaptığı stantta, Muğla evi, kuzulu kapı ve ziyaretçilere ikram edilen Muğla tarhanası, cevizli sucuk, Muğla halkası, Muğla Saraylısı, bal, zerde ve zeytinyağı büyük beğeni topladı.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.