Menteşe, belediyelere örnek oluyor

Menteşe Belediyesinin bir süre önce hayata geçirdiği Tip Projeler diğer belediyeler tarafından da uygulanmaya başladı. Bu çerçevede bölge insanının büyük ilgi gösterdiği Tip Proje ile ilgili protokol Menteşe Belediye Başkanı...

Menteşe, belediyelere örnek oluyor

Menteşe Belediyesinin bir süre önce hayata geçirdiği Tip Projeler diğer belediyeler tarafından da uygulanmaya başladı. Bu çerçevede bölge insanının büyük ilgi gösterdiği Tip Proje ile ilgili protokol Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Ula Belediye Başkanı Ümit Karaaslan arasında imzalandı.

Menteşe Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl hazırlanarak hayata geçirilen ve kırsal bölgede yaşayan vatandaşlarımızdan yoğun ilgi gören Tip Projeler, Ula Belediyesine örnek oldu. Ula Belediye Başkanı Ümit Karaaslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ile protokol imzalayarak, Tip projeleri en kısa zamanda Ula’da uygulamak istediğini belirtti.

Ula Belediyesi ile yapılan imza protokolünde konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş: “6360 Sayılı Büyükşehir Kanunu kapsamında 48 köy ve dört beldemizin mahalle statüsüne dönüşmesinin ardından, köy olan kırsaldaki yerleşim alanlarımız artık ilçemizin birer mahallesi oldu. Köylerimiz mahalle olduğu için buralarda ev yapmak isteyen vatandaşlarımız, şehir merkezindeki vatandaşlarımız gibi proje hazırlatmak ve bu projeler için yüksek ücretler ödemek durumda kalacaklardı. Menteşe Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın bu durumunu düşünerek, evlerinin projelerini hazırlayarak ücretsiz olarak vermeye karar verdik. 2015 yılında hazırladığımız projeler sayesinde, şu ana kadar 19 adet başvurumuzu aldık, bunlardan 9 adet tip projemizi ruhsatlandırarak, vatandaşlarımıza teslim ettik. Hazırladığımız Tip Projelerimiz vatandaşlarımızın yoğun ilgisini ve takdirini topladı. Bu projemiz aynı zamanda Ula Belediyemize de örnek oldu. Projelerimizi Ula Belediyemizle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Ula’mıza hayırlı olsun.” dedi.

İmza Protokolünde konuşan Ula Belediye Başkanı Karaaslan, “Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizde Ula’daki vatandaşlarımıza hizmet etmek için bu projeleri uygun bulduk. Sağ olsun Başkanımız bizi kırmadı ve hazırladıkları projeleri bizimle paylaştılar. Başkanımıza, Ula Halkı adına teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” dedi.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.