Memur-Sen’den idam tepkisi

Memur-Sen ve bu sendikaya bağlı şubeler ile İmam Hatip Lisesi öğrencileri Suriye ve Mısır’daki idamlara tepki göstererek idam kararlarını protesto ettiler.Menteşe Sınırsızlık Meydanı'nda toplanan Memur Sen’e bağlı sendika...

Memur-Sen’den idam tepkisi

Memur-Sen ve bu sendikaya bağlı şubeler ile İmam Hatip Lisesi öğrencileri Suriye ve Mısır’daki idamlara tepki göstererek idam kararlarını protesto ettiler.

Menteşe Sınırsızlık Meydanı'nda toplanan Memur Sen’e bağlı sendika üyeleri, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişinin idama mahkûm edilmesi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Sendika üyeleri başta darbeci Sisi olmak üzere idam kararını alanlara tepki gösterdiler.

Suriye’deki idamları protesto eylemine, Memur-Sen Şube Başkanı Hasan Demirtaş, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Sebahattin Akkı, Sağlık-Sen Ekrem Şababoğlu, Toç-Bir-Sen Başkanı Hasan Demirtaş, Enerji-Bir-Sen Başkanı Ramazan Girgin, Diyanet-Sen Başkanı Bülent Üzüm, Büro Memur-Sen Başkanı Bekir Turhan, Ensar Vakfı Başkanı Bayram Bulut, İHH Başkanı Abdul Kerim Demir, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Ayhan Balcı, Mimdar Başkanı Sefa Kara, üyeler ve Muğla İmam Hatip Lisesi öğrencileri katıldı.

Mısır'da darbe karşıtı 528 kişinin idama mahkum edilmesini ile ilgili sendikalar adına konuşan Toç-Bir-Sen ve Memur-Sen Şube Başkanı Hasan Demirtaş, “Mısır'da darbecilerin yargı tiyatrosunda aldığı kararı protesto etmek, 528 masum kardeşimize sahip çıkmak için buradayız. İdamları durdurmak, 528 Mısırlı mazlum adına ses vermesi için insanlığın vicdanına seslenmek için buradayız. Mısır'ın ihtiyacı olan daha fazla demokrasi, daha fazla hukuk, daha fazla özgürlük, daha fazla insan hakları ve daha fazla huzurdur. Mısır meydanlarına idam sehpaları kurulmamalı, insanların hayatları karartılmamalıdır. Mısır meydanlarına darağacı yerine sandık konulmalı, halkının iradesi doğrultusunda Mısır yönetilmelidir. Mısır'da darbe ve vesayete son verilerek Mısır halkının iradesi ve tercihi esas alınmalıdır” dedi.

Alınan idam kararının 21. yüzyılın utanç vesikası olduğunu söyleyen Demirtaş, “Bizim için Mısır'daki darbeci düzenin idam kararı hükümsüzdür. Katil Sisi Mısır halkına hesap vermelidir. Asıl yargılanması gereken Sisi'dir. Buradan insanlığın vicdanına sesleniyoruz. Mısır'da insanlar idam ediliyor, Mısır'da insanlık ölüyor. Küresel adalet için, insanlığın ölmemesi için, insanı ve insanlığı yaşatmak için idamları durdur. Kukla rejimlerin ve darbecilerin iktidarına son ver” dedi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.