Melih Cevdet Anday Anma Günleri sona erdi

Her yıl farklı dallarda düzenlenen ‘Melih Cevdet Anday Edebiyat Ödülü’ yarışmasında bu sene ‘Deneme’ türünde ödül verildi.27 Ağustos Cumartesi günü Melih Cevdet Anday parkı içerisinde bulunan Atatürk anıtı önüne...

Melih Cevdet Anday Anma Günleri sona erdi

Her yıl farklı dallarda düzenlenen ‘Melih Cevdet Anday Edebiyat Ödülü’ yarışmasında bu sene ‘Deneme’ türünde ödül verildi.

27 Ağustos Cumartesi günü Melih Cevdet Anday parkı içerisinde bulunan Atatürk anıtı önüne çelenk sunumu ile başlayan Anma Etkinliğine CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, CHP Milas İlçe Başkanı Suat ÖzcanMilas Belediye Başkanı Muhammet Tokat,Başkan yardımcıları,Meclis Üyeleri ,Jüri üyeleri,ve vatandaşlar katıldı.

Şair ve yazar Şeref Bilsel'in Yalnız Şiir adlı kitabıyla sahip olduğu ödül, 27 Ağustos 2016 günü Ören’de düzenlenen etkinlikle Bilsel adına Ayrıntı Yayınları’nın sahibi İlbay Kahraman’a takdim edildi. Kahraman, “Dostum Şeref Bilsel bu ödülü fazlasıyla hak etti. Kendisine teşekkür ederim” diyerek ödülü CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı’dan aldı.

Zeynep Altıok ödülü vermeden önce yaptığı konuşmasında ise yazarların ve gazetecilerin hapislerde tutulduğu bir dönemde böyle ödüllerin ve etkinliklerin önemini vurguladı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın katılımıyla gerçekleşen ödül töreni öncesinde “Melih Cevdet Anday’ın denemeciliği” başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Orhan Alkaya’nın moderatörü olduğu panele Ali Sirmen, Eren Aysan ve Ömer Faruk katıldı.

Ayrıca yazar Ömer Faruk’un ‘Yarabıçak adlı romanına Melih Cevdet Anday üzerine özgün bir kimlik taşımasından dolayı bir “teşekkür belgesi” sunuldu.

Anma günleri kapsamında Belediye çay bahçesinde birde el işi sergisi açıldı.İhsan Küçüktaş tarafından hazırlanan ahşap el işi sergisinde  Işıklar Ülkesi Milas’ın Karma,Roma ve Menteşe döneminin ayakta kalan tarihi ve kültürel değerlerinin işlendiği ahşap maketler sergilendi.

Etkinliğin akşam bölümünde ise Milaslı TRT sanatçısı Makbule Kaya Ören’lilere unutulmaz anlar yaşattı.Muğla ve diğer sevilen türkülerin yer aldığı konser dinleyenler tarafından beğeniyle izlendi.

Etkinliğin son günü olan 28 Ağustos akşamında ise  Milas Belediyesi ve Ören Gençlik  Spor Derneği tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen  plaj futbol turnuvasında dereceye giren takımlara madalyaları takdim edildi. Takımlara madalya ve kupalarını Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat,Başkan yardımcıları Zeynep Mat,Faik Karagöz ve Meclis üyesi Mehmet Yılmaz tarafından verildi. Ödül törenin sonrasında ise usta gazeteci yazar Enver Aysever’in hazırlayıp sunduğu Aykırı Kumpanya adlı müzikli gösteri sahnelendi.

Aykırı kumpanya gösterisinin ardından sahneye çıkan Başkan Tokat Enver Aysever ve ekibine teşekkür etti. Tokat ; “Türkiye’de yaşayan en büyük Melih Cevdet Anday hayranı olan Enver Ayseve’e teşekkür ediyorum.Melih Cevdet Anday adına yakışır şekilde içi dolu dolu bir programla anıldı.Her yıl  çıtayı yükselterek gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik umuyorum önümüzdeki yıllarda da ulusal ve uluslar arası alanlarda ses getirecek düzeye ulaşacaktır”dedi.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.