Mehmetçik çocukları sinema ile tanıştırdı

Muğla İl Jandarma Komutanlığı, ‘Kardeş Okul, Kardeş Kurum’ projesindeki paydaşı Günlüce İlkokulu öğrencilerini ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’nde bir günlüğüne ağırlarken, çocuklar hayatlarında ilk defa sinemaya...

Mehmetçik çocukları sinema ile tanıştırdı

Muğla İl Jandarma Komutanlığı, ‘Kardeş Okul, Kardeş Kurum’ projesindeki paydaşı Günlüce İlkokulu öğrencilerini ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’nde bir günlüğüne ağırlarken, çocuklar hayatlarında ilk defa sinemaya gitti.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’nde düzenlenen etkinlikte Menteşe’nin dağ mahallelerinden Günlüce İlkokulu öğrencileri Muğla İl Jandarma Komutanlığı’nın misafiri oldu.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı’nın “Kardeş Okul, Kardeş Kurum’ projesinin paydaş okulu Günlüce Mahallesi İlkokulu öğrencileri ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin misafiri oldu. Sabah başlayan programda İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Numan Öksüz tarafından çocukları karşıladı. ‘Çocuk hakları’ konulu programda Muğla İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli Astsubay Çavuş Semiye Adakçı, ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ kapsamında düzenlenen programda iki kardeş kurum olarak işbirliği ve dayanışma duygularını geliştirmek amacıyla gün boyu birlikte olacaklarını açıkladı. Etkinlikte çocukların haklarının neler olduğu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Gelişimi Uzmanı Özüm Yılmaz sonum yaptı. Yılmaz, öğrencilerine çocuklarının haklarının neler olduğunu anlattı.

Günlüce İlkokulu 4/A sınıfı öğrencisi Melek Nur Demir, Jandarmanın kuruluş yıldönümünde Türkiye birincisi seçilen ‘Yıldızlar Soruyor Jandarmayı Bana’ isimli şiiri okudu. Kardeş okul, kardeş kurum projesi kapsamında Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından okula daha önce yapılan ziyaretler esnasında çekilen tanıtım filmi gösteriminin ardından çocuklara İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Numan Öksüz tarafından hediye ve anı belgesi verildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından Muğla İl Jandarma Komutanlığı emrinde görev yapan bomba arama köpeği ‘Cesur’ çocuklara gösteri sundu. Çocukların ilgiyle izlediği bomba arama köpeği Cesur’un verilen komutları yerine getirmesi çocuklardan büyük ilgi gördü. Bomba arama köpeği Cesur ile hatıra fotoğrafı çektiren çocuklar daha sonra Askeri gazinoda askeri personel ile öğle yemeği yedi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından ağırlanan Günlüce İlkokulu öğrencileri hayatlarında ilk defa sinema ile tanıştı. İl Jandarma ekipleri tarafından sinemaya götürülen çocuklar, “Bugün dünya çocuk hakları günü. Jandarma ağabeylerimiz ve ablalarımız ile çok eğlendik. Hayatımızda ilk defa sinemaya geldik. Daha önce hiç sinemaya gitmedik. Komutanlarımıza teşekkür ederiz” dediler.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.