Mavi Bayrak’ta Muğla 2’inci oldu

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye bu sene 444 Mavi Bayrağa ulaşarak İspanya’nın ardından Dünya 2’insi oldu. Türkiye’deki Mavi Bayrak sıralamasına göre de Muğla, Antalya’nın...

Mavi Bayrak’ta Muğla 2’inci oldu

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye bu sene 444 Mavi Bayrağa ulaşarak İspanya’nın ardından Dünya 2’insi oldu. Türkiye’deki Mavi Bayrak sıralamasına göre de Muğla, Antalya’nın ardından Türkiye 2’incisi oldu. Muğla’da 100’ü plajlarda, 7’si marina, 3’ü de yatlarda olmak üzere 110 Mavi Bayrak dalgalanacak.

2016 yılının Mavi Bayrak dağılımına göre Türkiye, İspanya’nın ardından 444 Mavi Bayrak ile Dünya 2’incisi oldu. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yapılan açıklamaya göre; Türkiye bu sene 444 Mavi Bayrağa ulaşarak İspanya’dan sonra Dünya 2’incisi oldu.

Türkiye’deki Mavi Bayrak dağılımına göre de Muğla, Antalya ilinin ardından 2’inci oldu. Muğla’da 100 plajlarda, 7’si marina, 3’ü de de yatlarda olmak üzere 2016 yılı içinde 110 Mavi Bayrak dalgalanacak. 50 ülkenin plaj, marina ve yatlarında yapılan değerlendirme sonucu 444 Mavi Bayrağa sahip olan Türkiye’de bazı otellere de Mavi Bayrak verildi. Bu yıl içinde plajlardaki 444 Mavi Bayrağın yanı sıra marinalarda 21, yatlarda da 12 Mavi bayrak dalgalanacak.

Üçte Biri Muğla’da

Plajlarda yapılan kriter incelemeleri sonucu Türkiye’deki 444 plaj Mavi Bayrak asmaya hak kazandı. Plajlarda 201 bayrak ile en fazla Mavi Bayrağa sahip olan il Antalya oldu. Antalya’yı 100 Mavi Bayraklı plaj ile Muğla izledi. Muğla’nın ardından en fazla bayrağa sahip il,  47 Mavi Bayrakla İzmir olurken geri kalan bayraklar diğer illerin plajlarına yer alıyor.

Marina’da Muğla 1’inci

2016 yılı için Marinalarda gerçekleştirilen kriter değerlendirmeleri sonucu ise Muğla, Türkiye’de ilk sırada yer aldı. Bu yıl ülke genelinde 21 marinaya Mavi Bayrak verilirken, bunlardan 7’sini Muğla, 5’ini Antalya, 3’ünü İzmir’deki marinalar aldı. Diğer bayrakları ise diğer illerdeki marinalar almaya hak kazandı.

Bu yıl için Yatlara verilen Mavi Bayraklardan ise 5’ini Antalya’daki yatlar, 3’ünü de Muğla’daki yatlar kazandı. Geri kalan 4 bayrağı ise yine diğer illerde kayıtlı yatlar almaya hak kazandı.

57 kriter bulunuyor

Mavi Bayrak, çevrenin korunması ile plaj ve marinayı kullananların sağlığı ile güvenliğini  korumayı hedefleyen kriterlere sahip. Bu özelliği ile tur operatörleri ve tatilciler tarafından tercih edilen Mavi Bayrak programının plajlar için 33, marinalar için 24 kriteri bulunuyor. Bu kriterler plajda, deniz suyu analizleri, çevre yönetimi, güvenlik ve donanımlar, çevre bilinçlendirme etkinlikleri altında toplanırken, marinalarda çevrenin korunması ve işletme ağırlıklı alanlarda belirleniyor.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.