Martin Roscoe, Gümüşlük’te konser verdi

12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali “İngiltere’nin En Sevilen Piyanisti” Martin Roscoe’yi festival sahnesinde konuk etti. DenizBank ana sponsorluğunda devam 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali,...

Martin Roscoe, Gümüşlük’te konser verdi

12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali “İngiltere’nin En Sevilen Piyanisti” Martin Roscoe’yi festival sahnesinde konuk etti. DenizBank ana sponsorluğunda devam 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, yine unutulmaz bir konsere sahne oldu. Mozart, Schumann, Beethoven ve Schubert’ten eserler sunan İngiliz piyanist Bodrumlu klasik müzikseverlerce ayakta alkışlandı.

12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali konser alanını dolduran beş yüz civarındaki klasik müziksevere iki saat süren bir klasik müzik ziyafeti veren Martin Roscoe, Birleşik Krallık’ın en sevilen piyanistlerinden biri olarak ülkesinde de büyük ilgi görüyor. Roscoe, piyanodaki çok yönlülüğüyle ünlenmiş bir piyanist olmakla birlikte konçerto, resital ya da oda müziği icraatlarında da aynı derecede kendinden emin performanslar sergiliyor.

Roscoe, festivali çok başarılı buldu

Konser öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Martin Roscoe, Bodrum’a ilk defa geldiğini ve Bodrum’u çok beğendiğini belirtti. Festival ekibini çok samimi ve arkadaş canlısı bulduğunu belirten sanatçı, “çok başarılı ve benzersiz bir festival organizasyonu, her şey mükemmel, çok güzel hatıralarla ayrılacağım” dedi. Gümüşlük Festival Akademisi hakkında da fikir belirten Roscoe, “çok yüksek standartlarda bir okul, öğrenciler ise mükemmel” şeklinde konuştu.

Bodrumlu sanatsever de Roscoe’yu çok sevdi

Birleşik Krallık’ta klasik müziğe yön veren orkestraların çoğuyla sıklıkla sahne alan Martin Roscoe, festival sahnesinde ilk olarak Wolfgang Amadeus Mozart’ın, “Fantasie re minör, K.397” adlı eserini seslendirdi. Ardından sanatçı, Robert Schumann’ın, “Kinderszenen Op.15”adlı eserini yorumlayarak büyük alkış aldı. İngiliz piyanist gecenin ilk yarısını Ludwig van Beethoven’ın “Sonat D minör, Op.10/1” adlı eserden “Allegro molto e con brio – Adagio molto – Finale: Prestissimo” adlı bölümleri seslendirerek sonlandırdı. Gecenin ikinci yarısında sanatçı, Franz Schubert’in, “Sonat G majör, D894” adlı eserinden “Molto moderato e cantabile – Andante – Menuetto: Allegro moderato – Trio – Allegretto” başlıklı bölümleri seslendirdi. Konserin sonunda izleyicilerin ısrarlı alkışlarıyla sahneye geri gelen Martin Roscoe, bis yaparak geceyi sonlandırdı.

Londra'da Guildhall School of Music'te piyano profesörü olan Martin Proscoe, konser vermek amacıyla geldiği Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali bünyesinde düzenlenen 3. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışmasında jüri üyeliği; GFA bünyesinde gerçekleştirilen Piyano Masterclass’ında ise eğitmen olarak görev aldı.

“Akdeniz Rüzgârları” esecek

12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinde 29 Temmuz Çarşamba akşamı saat 21:00’de Fransız kemancı Gilles Apap ve Sırp piyanist Miroslav Dacic, “Akdeniz Rüzgârları” adını verdikleri bir seçkiyle Bodrumlu klasik müzikseverin karşısında olacaklar.

Bu haber toplam 32 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.