MARTAB, bisiklet turizmi için İsviçre’de

Köyceğiz-Datça Turizm Birliği (MARTAB) ürün ve pazar çeşitlendirme amacıyla Zürih'te düzenlenen FESPO Turizm Fuarı'nda Muğla’yı tanıtacak.29 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında düzenlenen fuara Kültür ve Turizm Bakanlığı...

MARTAB, bisiklet turizmi için İsviçre’de

Köyceğiz-Datça Turizm Birliği (MARTAB) ürün ve pazar çeşitlendirme amacıyla Zürih'te düzenlenen FESPO Turizm Fuarı'nda Muğla’yı tanıtacak.

29 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında düzenlenen fuara Kültür ve Turizm Bakanlığı Zürih Müşavirliği'nin daveti üzerine katılan MARTAB, bisiklet turizminin önemli müşterileri arasında yer alan İsviçrelilerin ilgisini "Bisiklet Rotaları Rehberi" ile çekmeyi başardı.

MARTAB üyesi Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan ve Birlik Koordinatörü Sedat Kirt fuarın ilk gününde Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cengiz Aydın, Zürih Başkonsolosu ve müşavirlik yetkilileri, tur operatörleri ve satış acenteleri ile yaptıkları görüşmelerde İsviçre pazarına yönelik ürün geliştirme ve tanıtım çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Marmaris Belediyesi tarafından hazırlanan Bisiklet Rotaları Projesi'nin İsviçre'de rahatlıkla kabul göreceğini belirten tur operatörlerine Datça Belediyesi'nin de benzer bir projeyi yakında hazırlayacağı ve 2 ilçenin aynı proje kapsamında tanıtılacağı açıklandı.

Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cengiz Aydın, Marmaris Bisiklet Rotaları projesini İsviçrelilere daha yakından tanıtmak üzere bir basın grubunu bölgeye getirmek üzere çalışmalara başlandığını belirtti. Fuarda yer alan birçok ülkenin tanıtım masalarında bisiklet broşür ve haritaları göze çarparken Marmaris Bisiklet Rotaları rehberinin ülkemiz adına bir ilk olması İsviçre'deki Türk tur operatörlerinin takdirini aldı.

Türk-İsviçre Seyahat Acenteleri Birliği (TİSAB) yöneticileri de Datça ve Marmaris başta olmak üzere Güney Ege Bölgesine satışlarını arttırmak amacıyla geçtiğimiz kasım ayında bölgeyi ziyaret ettiklerini belirterek, bölge turizmcilerinin İsviçre pazarına ilgi göstermesini beklediklerini söylediler. Bu arada Sun Express firmasının talepler üzerine 2015 sonbaharında her cuma günü Zürih'ten Dalaman'a deneme amaçlı uçuşlara başlayacağını öğrenen MARTAB temsilcileri tanıtım desteği sözü verdiler.

Yüksek yaşam standardı ve gelir seviyesi ile Dünya'nın önemli turizm pazarlarından birisi olan İsviçre'ye önümüzdeki yıl Datça, Marmaris ve Köyceğiz'den daha fazla turizmcinin katılımı ile bölgeye gelen İsviçreli turist sayısında artış yakalanmasının zor olmadığına dikkat çeken tur operatörleri Güney Ege Bölgesi'nin İsviçrelilerin tatil zevkine en uygun bölge tipi olduğunu belirttiler.

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.