Marmaris, yeni sezon için kolları sıvadı

Marmaris Belediyesi ve sektör temsilcileri 2016 turizm sezonu için şimdiden çalışmalara başladı. Alınan ortak karar doğrultusunda Master Plan hayata geçiriliyor.Marmaris Belediyesi’nin çağrısı üzerine bir araya gelen bölgenin...

Marmaris, yeni sezon için kolları sıvadı

Marmaris Belediyesi ve sektör temsilcileri 2016 turizm sezonu için şimdiden çalışmalara başladı. Alınan ortak karar doğrultusunda Master Plan hayata geçiriliyor.

Marmaris Belediyesi’nin çağrısı üzerine bir araya gelen bölgenin turizm işletmecileri, turizmde yaşanan güncel sorunları masaya yatırdı. Toplantıda 2016 yılına hazırlık ve tanıtım konularında önemli kararlar alındı.

Grand Azur Otel’de gerçekleşen toplantıya Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Güney Ege Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ ile sektör temsilcileri katıldı.

Toplantı sonrası Marmaris Belediyesi tarafından yazılı bir açıklama yayınlandı. Açıklamada, Marmaris Turizm Birliği’nin tasfiye edilmesinin ardından yaşanan boşluğu doldurmak üzere ve turizm sektörünün koordinasyonunun yanında kamu kurum ve kuruluşlarıyla bir köprü görevini yerine getirecek yeni bir yapılanmanın acil olarak oluşturulması gerektiğinde görüş birliğine varıldığı kaydedildi.

Sektörel birlik oluşturulacak

Alınan kararda ,konaklama tesisleri, acenteler ve turistik yeme-içme işletmeleri kendi aralarında bir 'Sektörel Birlik' oluşturulması konusunda mutabakat sağlandı. Kurulacak birliğin sektörün sorunlarının çözümünde ve tanıtımda Marmaris’i temsil edeceği vurgulanarak, başta Marmaris Belediyesi olmak üzere diğer kamu kurum ve kuruluşları ile odaların bu yeni oluşuma desteğinin alınmasının planlandığı ifade edildi.

Oluşturulacak sektörel birlik Bodrum, Fethiye ve Marmaris Belediyeleri tarafından her ay gerçekleştirilen 'Değerlendirme Toplantısı'na bölgesel konularla ilgili sorunları ve görüşleri iletecek.

Kalite yükseltilecek

Toplantıda ,turizm merkezlerinin ana sorunlarından olan 'nitelik' konusunda sektördeki tüm işletmelere 'kaliteyi arttırın' çağrısı yapıldı. Bölgenin rekabet şansının ancak hizmet ve ürün kalitesinin arttırılmasıyla olanaklı hale geleceğini savunan sektör temsilcileri, özellikle küçük konaklama tesislerinin hızlı bir şekilde 'butik otel'e dönüşmesi gerektiğini savundular. Bu kapsamda Antalya’nın 5 yıldızlı dev tesislerine karşı küçük ama yüksek nitelikli, insan ilişkisini ön plana çıkaran tesislerin avantaj sağlayacağı dile getirildi. Bu konudaki dönüşüm çalışmalarına GETOB’un öncülük yapmasına, Marmaris Belediyesi’nin ve diğer kurumların ise gerekli desteği sağlamasına karar verildi. Ayrıca esnafta ve diğer işletmelerde nitelik artırımına yönelik çalışmalar için Ticaret Odası, Esnaf Odası, Deniz Ticaret Odası ve Şoförler Odası ile işbirliğine gidilecek. 'Müşteri memnuniyeti” kamuoyu bilinçlendirme çalışmaları yapılması, müşteriye kötü davranan, kalitesiz hizmet veren işletmelere karşı ortak yaptırım uygulanacağı ifade edildi.

Tanıtıma ağırlık verilecek

Bölgenin iç ve dış pazarda uzun vadeli tanıtımını planlamak üzere bir 'Tanıtım Stratejisi' oluşturulması istendi. Bu kapsamda, konaklama tesisleri ile bölgeye turist getiren seyahat acentelerinin birlikte çalışmasına karar verildi. Bu çalışmanın yöntemi ve ayrıntıları, oluşumu sağlandıktan sonra sektörel birliğin ilk toplantısında ele alınacak.

Bakanlığa heyet gönderilecek

Konaklama tesislerindeki yüksek su tarifesinin yeniden ele alınması için Muğla Büyükşehir ve MUSKİ yetkililerine bir kez daha çağrıda bulunulması kararlaştırıldı. Otelciler, Turizm Teşvik Yasası gereğince kendilerine 'mesken tarifesi' uygulanması gerektiğini, ancak bunu MUSKİ’ye anlatamadıklarını dile getirdiler. Alkolde uygulanan yüksek vergilerin kaçak içki kullanımını teşvik ettiği, maliyetleri ve satış rakamlarını çok yükselttiği belirtilirken, sorunu anlatmak ve çözüm üretmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’na heyetler gönderilmesi kararlaştırıldı.

“İmar Planları bir an önce gelmeli”

Selimiye ve Bozburun başta olmak üzere kırsal bölgelerin son yıllarda büyük bir ilgi gördüğü vurgulanan açıklamada, bu bölgelerin bozulmadan gelişebilmesi için imar planlarının yapılmasına dikkat çekildi. Bu amaçla ilgili Bakanlıkların çalışmalarının hızlandırılması için Marmaris Belediyesi ve bölge halkı tarafından yoğun çaba harcanacak. Temizlik ve fiyatların aşırılığı konusunda ise işletmecilerin bilinçlendirilmesine yönelik toplantılar düzenlenecek.

Trafikte yaşanan sıkıntılarla ilgili Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Şoförler Odası ile görüşmelerde bulunulması konusunda görüş birliğine varıldı. Özellikle trafikte kangrene dönüşmeye başlayan 3 tekerlekli-akülü araçların yasal bir mevzuatı olmadığından ve kuralsız olarak kullanıldıklarından dolayı Marmaris trafiğinden tamamen kaldırılması için çalışma ve bunun için bir kampanya başlatılması yönünde karar alındı. Acentelerden, “bu araçları kiralamamaları, kaza durumunda yasal olmayan bir araç kullandıkları için sigortadan yararlanma haklarının olmadığının” müşterilerine bildirilmesi istenecek.

Toplantıda son olarak, İçmeler’de plajın kullanımıyla ilgili yaşanan sıkıntılar, plaj düzenlemesi, İçmeler’de sezonun uzatılması gibi konularda daha ayrıntılı bir toplantının yakın zamanda İçmeler’de sektör temsilcilerinin katılımıyla yapılmasına karar verildi.

Bu haber toplam 36 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.