Marmaris Deniz-Kum-Güneş “İstemeyen” Turistlerin Peşinde

Avrupa’da hızla yayılan bisiklet turizminden pay almak isteyen Marmaris adına Belediye yetkilileri bir kez daha Hollanda’daydı. Utrecht kentinde düzenlenen Avrupa’nın en büyük bisiklet ve yürüyüş fuarı olan “Fiets en Wandelbeurs”ta...

Marmaris Deniz-Kum-Güneş “İstemeyen” Turistlerin Peşinde

Avrupa’da hızla yayılan bisiklet turizminden pay almak isteyen Marmaris adına Belediye yetkilileri bir kez daha Hollanda’daydı. Utrecht kentinde düzenlenen Avrupa’nın en büyük bisiklet ve yürüyüş fuarı olan “Fiets en Wandelbeurs”ta Marmaris Bisiklet Rotaları hem ziyaretçilere hem de basına tanıtıldı.

2-4 Mart arasında düzenlenen fuarda Marmaris Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmet Kamil Öner ve Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt 3 gün boyunca Hollandalılara Marmaris’teki bisiklet turizmi ve alternatif tatil olanaklarını anlattı. Fuarın ilk günü düzenlenen basın toplantısında ise Nisan ve Mayıs aylarında bisiklet rotalarını yerinde görüp makale yazmak isteyen basın mensuplarına bilgi verildi.

Fuarı ziyaret eden binlerce Hollandalının ortak özellikleri ise tatil için sıcak aylardan kaçınmaları, özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarını tercih etmeleri. Deniz-kum ve güneşi günboyu kumsalda yatmak için değil de doğal güzellikleri fotoğraflamak amacıyla listesine alan bu kitle köyleri ve yerel kültürü, kırsal bölgeleri, ormanı, tarihi alanları görmeye öncelik tanıyor. Herşey dahil oteller yerine oda-kahvaltı sistemindeki otellerde konaklayan ve günboyu yürüyerek ya da bisikletle bölgeyi gezen Hollandalılar daha çok orta yaş ve üstü. Bisiklet konusunda aşırı sportif olmayanların talepleri ise bulundukları bölgede elektrikli bisiklete kolay ulaşabilmeleri. Bu nedenle Marmarisli otelcilerin ve acentelerin mutlaka pedal çevirerek hareket eden elektrikli bisiklet modeli edinmeleri gerektiğini belirtiyorlar. Avrupa’da elektrikli bisiklete ilginin her yıl hızla arttığını belirten uzmanlar da “temiz ve sağlıklı çevre” isteyenlerin motorlu araçlar yerine artık şehiriçi ulaşımında ve doğa gezilerinde bu bisiklet türünü kullanmaya başladığını söylüyorlar.

Önümüzdeki yıl düzenlenecek fuarda “yılın rotası”na aday da gösterilen Marmaris’e bu yıl çok sayıda Hollandalı basın mensubunun gelerek rotayı yerinde incelemesi bekleniyor.

Bu haber toplam 45 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.