Marmaris, bisiklet rotalarına aday gösterildi

Marmaris ilçesinde bulunan yaklaşık 900 kilometrelik bisiklet yolları, Hollanda’da “Yılın Bisiklet Rotası”na aday gösterildiği açıklandı.Marmaris Belediyesi tarafından şehir merkezinde ve çevresinde hayata geçirilen bisiklet...

Marmaris, bisiklet rotalarına aday gösterildi

Marmaris ilçesinde bulunan yaklaşık 900 kilometrelik bisiklet yolları, Hollanda’da “Yılın Bisiklet Rotası”na aday gösterildiği açıklandı.

Marmaris Belediyesi tarafından şehir merkezinde ve çevresinde hayata geçirilen bisiklet yolları, yurtdışında ses getirmeye devam ediyor. Son olarak Marmaris’teki bisiklet rotaları 2019 yılı için Hollanda’da Yılın Bisiklet Rotaları’na aday gösterildi.

Marmaris Belediyesi Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt, bisiklet yollarının tanıtılması için çaba sarf ettiklerini belirterek; “Biz 2016 ve 2017 yıllarında Avrupa’nın önemli fuarlarından olan bisiklet ve yürüyüş fuarına katılmıştık. Fuar organizatörleri, Marmaris bisiklet rotalarının üst seviyede çalışılmış bir çalışma olduğuna karar verdiler. Bu nedenle Hollanda’da her yıl seçilen ’Yılın Bisiklet Rotası’ organizasyonuna aday olmamızı önerdiler. Biz de bu doğrultuda hazırlığımızı yaptık. Önümüzdeki günlerde 2019 yılı için resmi aday başvurumuzu yapacağız. Bu Marmaris için çok önemli ve iyi bir haber. Umut ediyoruz ki 2019 yılında Marmaris yılın bisiklet rotası seçilir” dedi.

Kirt, Marmaris’teki bisiklet yollarının Hollanda’da yılın bisiklet rotası seçilmesi durumda Marmaris tanıtılmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi. Kirt,”Türkiye’nin yılın bisiklet rotası seçilmesi durumunda, Marmaris parayla yapılamayacak tanıtımı Hollanda’da yapmış olacak. Turizmde yer alan önemli bir kesimini de Marmaris tanıtılmış olacak. Bisikletli turistler Avrupa’da 40 milyar Euro’luk bir bütçeye sahipler. Biz de Marmaris olarak yıllardır bundan bir pay almak için çaba gösteriyoruz. Şuanda Türkiye’nin en sağlam altyapısına sahip bisiklet rotasını oluşturduk. Son olarak bu rotaya, kent içindeki bisiklet yollarını da dahil ediyoruz. Böylece bölgemizde 900 kilometrelik bir rota oluşturmuş oluyoruz. Biz eğer, Yılın Bisiklet Rotası seçilirsek, Avrupa’da başta Hollanda olmak üzere yakından tanınacağız. Bu da bize 12 ay turizm yapılmasının kapısını aralayacak. Temmuz, Ağustos, Eylül ayları zaten yoğun geçiyor. Bizim ihtiyacımız olan yaz dönemlerinin dışında da bölgemize turist gelmesi. Bunu da bisiklet yollarının tanıtılmasıyla yapılacağına inanıyorum. Bugün önemli bir haber daha aldık. Dünyaca ünlü turizm firması Thomas Cook Marmaris bisiklet rotalarına aldı. Bu milyonlarca insan ulaşmamız demek” diye konuştu.(İHA)

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.