Marmaris Adliyesi’nde Arabuluculuk bürosu açıldı

25 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe giren 7036 sayılı İş Mahkemeleri Kanunu ile çalışma hayatında yeni dönemle birlikte Marmaris Adliyesinde Arabuluculuk bürosu açıldı.Muğla’nın Marmaris ilçesinde Arabuluculuk Bürosu açıldı....

Marmaris Adliyesi’nde Arabuluculuk bürosu açıldı

25 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe giren 7036 sayılı İş Mahkemeleri Kanunu ile çalışma hayatında yeni dönemle birlikte Marmaris Adliyesinde Arabuluculuk bürosu açıldı.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Arabuluculuk Bürosu açıldı. Açılışa Muğla Barosu Marmaris Temsilcisi Ayşe Dicle Ünlü ve arabulucu avukatlar katıldı. Arabuluculuk bürosunda işçi ve işveren arasında yaşanan sorunlar, dostane yöntemlerle çözülmesi hedefleniyor.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı İsmet TAN, “Bu kanun ile birlikte bazı iş mahkemesi davalarında 01.01.2018 tarihinden itibaren mahkemeye gitmeden önce arabulucuya başvurma zorunluluğu getirilmiştir. Bu uygulama ile işçi ve işveren arasında yaşanan sorunlar, dostane yöntemlerle çözülebilecektir. Konu hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlarımız adliyemizde bulunan arabuluculuk bürosuna başvurabilirler. Uyuşmazlık taraflarını bir araya getiren, alanında uzman arabulucular, objektif bir şekilde taraflarla görüşme sağlayarak kendi çözüm yöntemlerini geliştirmelerini sağlamakta ve iletişim kurmalarına yardımcı olmaktadır. Gerektiğinde taraflara çözüm önerileri sunarak anlaşmaları yönünde yol gösterici olmaktadırlar. 7036 sayılı İş Mahkemeleri Kanunu ile birlikte bazı davalarda mahkemeye gitmeden önce arabulucuya başvurma zorunluluğu getirilmiştir. Buna göre bireysel veya toplu iş sözleşmesine dayanan işçi veya işveren alacağı ve tazminatı ile işe iade talebiyle açılan davalarda, arabulucuya başvurulmuş olması dava şartı olarak kabul edilecektir. Diğer bir ifadeyle bu tür işçi-işveren uyuşmazlıklarında mahkeme öncelikli olarak arabulucuya başvurmuş olma koşulunu arayacaktır” dedi.

Muğla Barosu Marmaris Temsilcisi Ayşe Dicle Ünlü, arabuluculuk sisteminin her iki tarafı da tatmin edecek bir sistem olduğunu kaydetti. Ünlü, “Uzun yargılama sürecinin aksine daha kısa süreli çözümler sunan bir sistem” dedi.(İHA)

Bu haber toplam 546 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.