Marjinal gruplara fırsat yok!

7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan 25. Dönem Milletvekili Seçimleri öncesi Muğla Valisi Amir Çiçek başkanlığında, siyasi partilerin ile başkanları ile Seçim Güvenliği Toplantısı yapıldı. Yasal partilerin dışında...

Marjinal gruplara fırsat yok!

7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan 25. Dönem Milletvekili Seçimleri öncesi Muğla Valisi Amir Çiçek başkanlığında, siyasi partilerin ile başkanları ile Seçim Güvenliği Toplantısı yapıldı. Yasal partilerin dışında marjinal grupların seçim sürecinde kamu düzenini bozmalarına izin verilmeyeceğini dile getiren Vali Çiçek, huzursuzluk çıkararak vatandaşın güvenliğini tehdit eden gruplara fırsat verilmeyeceğini söyledi.

7 Haziran 2015'te yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesi Muğla Valisi Amir Çiçek başkanlığında 75. Yıl Toplantı Salonu’nda seçimin huzur ve güven ortamında yapılması, Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) alınan kararların uygulanması amacı ile Muğla’da seçime katılacak siyasi partilerin temsilcileri ile seçim güvenliği toplantısı yapıldı. Toplantıya Vali Çiçek’in yanı sıra İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Vali Yardımcıları Salih Gürhan ve Ahmet Ertürk, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında yaptığı konuşmada seçim güvenliği ile ilgili kurumların katılımı ile daha önceden bir toplantı yapıldığını, seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrası alınacak tedbirlerle ilgili kararların alındığını hatırlatan Vali Çiçek, siyasi parti başkanlarından YSK’nın belirlediği kanunlara uyulmasını talep etti. Muğla’da 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nin güvenli ve huzurlu bir şekilde geçirileceğine inandığını söyleyen Vali Çiçek, kurallara uyulması halinde sürecin güzel geçeceğini sözlerine ekledi.

“Muğla’da demokratik bir şölen olsun”

Demokratik bir seçim şöleni yaşanması için Muğla genelinde partilerin seçim propagandası yaparken birbirlerine karşı sıcak, samimi, saygılı ve hoş görülü olması gerektiğini vurgulayan Vali Çiçek, “Bu seçim sürecini sizlerle birlikte geçireceğiz. Seçimin güzel bir şekilde yapılması için size yardımcı olacağız. Bu süreçte partiler arasındaki dil ve üslup çok önemli” diye konuştu.

Huzursuzluk yaratana izin yok

Yasal partilerin dışında marjinal grupların seçim sürecinde kamu düzenini bozmalarına izin verilmeyeceğini dile getiren Vali Çiçek, huzursuzluk çıkararak vatandaşın güvenliğini tehdit eden gruplara fırsat verilmeyeceğine dikkat çekti. Toplantıda YSK’ca alınan kararların uygulanması amacı ile toplantıya katılan siyasi parti temsilcileri ile görüş birliğine varılarak mutabakat metni imzalandı.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.