Mandolin, babadan oğula geçti

Yatağan’da yaşayan ve Köy Enstitüsü mezunu olan emekli öğretmen H.İbrahim Berberoğlu, 70 yıllık Köy Enstitüsü hatırası olan mandolinini oğlu Ercömert Berberoğlu’na teslim etti.Köy Enstitüsü mezunu baba Okulunun hatırası...

Mandolin, babadan oğula geçti

Yatağan’da yaşayan ve Köy Enstitüsü mezunu olan emekli öğretmen H.İbrahim Berberoğlu, 70 yıllık Köy Enstitüsü hatırası olan mandolinini oğlu Ercömert Berberoğlu’na teslim etti.

Köy Enstitüsü mezunu baba Okulunun hatırası olan Mandoli’nine Genç Kuşak Köy Enstitüsü Yatağan Temsilcisi olan oğluna teslim etti.

Yatağan Yeni Mahallede yaşayan İzmir Kızıl Çullu Köy Enstitüsü mezunu emekli öğretmen 89 yaşında 4 çocuk babası H. İbrahim Berberoğlu, 1945 Yılında öğrenim gördüğü zamanda satın aldığı öğrenim boyu ve daha sonra bu zamana kadar sahip olduğu çok sevdiği- değer verdiği Mandolin’ine Genç Kuşak Köy Enstitüsü Yatağan Temsilcisi olan Mimar oğlu Ercömert Berberoğlu’na teslim etti.

Kendisinin Atatürk Hayranı olduğunu belirten gençlerin mutlaka Atatürk hakkında geniş bilgi sahibi olması ve Cumhuriyetin ne zor şartlarda kurulduğunu bilmesi gerektiğini vurgulayan, H. İbrahim Berberoğlu; “Bu Enstrüman’ı tam 70 yıl önce İzmir Kızıl Çullu Köy Enstitüsünde okurken aldım. Köy Enstitüsü okullarında, her türlü Enstrümanı çalan öğrenciler vardı ayrıca bu okullarda normal derslerin dışında marangozluk, inşaat, tarım işleri, ağaç aşılama gibi her türlü bilgiye sahip olunurdu. Bir keresinde Erzurum’a gidip bir okulun inşaatında çalıştık. Bir keresinde de okulumuza gelen bir yabancı misafir, dolapta çeşitli müzik aletlerini görünce bunlar ne oluyor diye müdüre sordu? müdür öğrenciler çalıyor deyince inanmak istemedi. Daha sonra biz enstrümanları çalınca hayranlığını belirtmişti. Şimdi 1945 yılında 70 yıl önce satın aldığım çok sevdiğim değer verdiğim Mandolin’ine Genç Kuşak Köy Enstitüsü Yatağan Temsilcisi olan Mimar oğlum Ercömert Berberoğlu’na teslim ediyorum” dedi.

Baba hatırasını teslim alan Mimar Ercömert Berberoğlu; “Annemi yeni kaybettik, Allah Babama uzun ömür versin”diyerek, babasının hatırasını sahip çıkacağını söyledi.

Bu haber toplam 136 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.