Mahsur kalan kampçıları UMKE ve Jandarma kurtardı

Fethiye’de 40 kişilik üniversite öğrenci grubundan yürüyüşe çıkan 9 kişilik grup geceleyin yüksek bir tepeden geçerken ikisi düşüp yaralanınca jandarma ve UMKE’den yardım istedi. UMKE ve jandarma ekipleri yolunu kaybeden...

Mahsur kalan kampçıları UMKE ve Jandarma kurtardı

Fethiye’de 40 kişilik üniversite öğrenci grubundan yürüyüşe çıkan 9 kişilik grup geceleyin yüksek bir tepeden geçerken ikisi düşüp yaralanınca jandarma ve UMKE’den yardım istedi. UMKE ve jandarma ekipleri yolunu kaybeden ve yaralanan gençleri bulabilmek için seferber oldu.

Sosyal Medya aracılığıyla Fethiye’nin Nif Mahallesi çerdin mevkiine kamp kurmak için gelen 40 kişilik üniversite öğrencisinden 9’u şelale adı verilen bölgeye doğru yürüyüşe çıktı. Dönüş yolunda hava kararınca yönlerini kaybeden 9 kişilik gruptan Eskişehir tıp fakültesi öğrencisi Zeynel Abidin Durmuşcan(22) ile Alman uyruklu Jan Madaczıuskı (30) yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki kayadan uçuruma uçtular. Yüksekten düşme sonucu yaralanan 2 kişi arkadaşlarını telefonla arayıp yardım istedi. Olay jandarmaya intikal ettirildi. Üzümlü jandarma karakol komutanlığı ekipleri ile UMKE ekiplerinin yanı sıra 112 acil ekipleri hemen harekete geçtiler. Ekipler karanlıkta ormanlık alanda yaklaşık 3 kilometre yürüyerek yaralıların yanına ulaştı. Zeynel Abidin Durmuşcan ve Alman uyruklu Jan Madaczıuskı’ye ilk tıbbi müdahale olay yerinde yapıldı. Her iki yaralı ile diğer arkadaşlarına su ve gıda takviyesi verildi. Ayağında kırık olduğu belirlenen Zeynel Abidin Durmuşcan sedyeye alındı. Sedye üzerine alınan Zeynel Abidin Durmuşcan UMKE üyeleri Eyüp Önver, Ergün Kocagöz ve Hüseyin Uyar, Alparslan Genç, Hüseyin Pınar tarafından kurulan istasyonlarla güçlükle bulunduğu yerden çıkartılabildi. UMKE üyeleri ve jandarmanın yardımıyla Sarp yamaçlarda yaklaşık 5 kez istasyon kurulup 50 metrelik halatlarla araçların bulunduğu yere yaralılar 4 buçuk saatte taşınabildi. 112 acil ambulansa alınan Zeynel Abidin Durmuşcan ile Alman uyruklu Jan Madaczıuskı Fethiye devlet hastanesine kaldırılıp tedavi altına alındı.

UMKE ekip sorumlusu Eyüp Önver, yaptığı açıklamada; “Sarp ve dik yamaçlarda ormanlık alanda yürüyüş yaparken kaybolan 9 kişiden yaralanan 2 kişiyi kurtarıp hastaneye getirdik. Operasyonu gece yaptığımız için oldukça zor oldu. İstasyonlar kurup halatlarla yaralıyı bulunduğu yerden çıkardık. UMKE olarak gece boyunca iki yaralıyı kurtarabilmek için mücadele ettik. Bize olay intikal etti, ekip arkadaşlarımızla kısa sürede hazırlanıp yola çıktık.3 kilometre yürüyüp Saat 01.30 sıralarında olay yerine ulaştık. 2 yaralıdan birini sedye ile 4 buçuk saatte hastaneye ulaştırdık” dedi.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.