Mahkeme İztuzu kararını  verdi

Büyük tartışmalara neden olan Dalyan-İztuzu sahilinde mahkeme son noktayı koydu. Muğla 1. İdare Mahkemesi, DALÇAV’in işletme hakkının kendilerinde olduğu yönündeki açtığı davayı reddetti.Muğla 1. İdare Mahkemesi, DALÇEV...

Mahkeme İztuzu kararını  verdi

Büyük tartışmalara neden olan Dalyan-İztuzu sahilinde mahkeme son noktayı koydu. Muğla 1. İdare Mahkemesi, DALÇAV’in işletme hakkının kendilerinde olduğu yönündeki açtığı davayı reddetti.

Muğla 1. İdare Mahkemesi, DALÇEV A.Ş.’nin açtığı, İztuzu Plajının işletme hakkının kendilerinde olduğu yönündeki davayı reddetti.

Muğla 1. İdare Mahkemesi tarafından alınan kararda özetle, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğü arasında Dalyan Ağzı mevkii ile ilgili olarak protokol imzalandığı, ancak buranın MUÇEV tarafından DALÇEV’e devrettiği, açılan davalardan sonra ilgili Bakanlıkça MUÇEV protokolünün feshedilmesi üzerine DALÇEV ile yapılan sözleşmenin de feshi yoluna gidilerek Muğla 2. İdare mahkemesine işletme hakkının DALÇEV’de olduğu iddia edilerek iptali davası istendiği" belirtildi.

Kararın sonunda ise yapılan değerlendirme sonucunda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile ilgili bakanlık arasında davaya konu işlemde hukuka aykırılık görülmediğinden 06.05.2016 tarihinde davanın reddine oy birliği ile karar verildiği açıklandı.

İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu Sözcüsü Av. Berna Babaoğlu Ulutaş yaptığı açıklamada, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na DALÇEV’in açtığı protokolün iptali davasını DALÇEV kaybetmiştir. Bu karar plajda DALÇEV'in hiçbir hakkı olmadığını bir kez daha teyit etmektedir. Muğla İdari mahkemesinin 6 Mayıs 2016 tarihli kararına rağmen hala plajı DALÇEV’den tahliye etmeyen yetkililer suç işlemektedir” dedi.

Dalçev A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Oruç ise, plajda ticari işletme hakkının kendilerinde olduğunu ileri sürerek, "Üniversitenin bilimsel amaçlı protokolü devam ediyor. Takdir bakanlığımızındır. Ancak üniversite işletme hakkı bizde olan 1 numaralı büfede işgalcidir. Bu Yargıtay kararı ile sabittir. Yargıtay haklılığımızı onamıştır. Zaten üniversitenin prokol başlığı bilimsel çalışma amaçlı, ticari amaçlı değil. Üniversitenin bilimsel çalışma yapabileceği bir ziraat fakültesi yok" diye konuştu.

Bu haber toplam 39 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.