Mağaraların envanteri çıkarılacak

Milas ilçesi Gökçeler Mahallesi’nde bulunan, yerli ve yabancı turistlerin büyük beğenisini kazanan Gökçeler Kanyonu’nun envanteri çıkarılacak.Milas’ın Gökçeler Mahallesi’nde yer alan İncirliin Mağarası, keşfedilmeyi...

Mağaraların envanteri çıkarılacak

Milas ilçesi Gökçeler Mahallesi’nde bulunan, yerli ve yabancı turistlerin büyük beğenisini kazanan Gökçeler Kanyonu’nun envanteri çıkarılacak.

Milas’ın Gökçeler Mahallesi’nde yer alan İncirliin Mağarası, keşfedilmeyi bekliyor. Milas Kaymakamlığı’nın hazırladığı “Alternatif Turizm Değeri Milas Mağaralarının ve Gökçeler Kanyonunun Araştırılması ve Tanıtılması” projesi ve Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) 50 bin lira destekleme almıştı.

2016 yılında uygulamaya konulan Gökçeler Kanyonu’nda bulunan mağaraların envanterinin çıkarılması planlanıyor. Herkesin ilgisini çeken İncirliin Mağarası’nın ardından içerisinde birçok irili ufaklı mağarayı barındıran kanyon, envanter çıkarılmasıyla zengin bir içeriğe sahip olacak.

Milas Kaymakamı Fuat Gürel, kanyonda birçok mağaranın olduğunu belirterek “Gökçeler Kanyonu’nda 20’nin üzerinde mağara bulunuyor. Turizme kazandırılacak ilk etapta 8 mağara bulunuyor. Bu mağaraların; jeolojik, biyolojik, arkeolojik ve jeomorforolojik özellikleri araştırılacak. Bu araştırmalar sonrasında mağaraların tanıtımıyla ilgili gerekli şeyler yapılacak. Milas’ın müthiş değerleri gün yüzüne çıkarılacak” dedi.

Mağara envanterinin çıkarılmasıyla ilgili konuşan Jeoloji Mühendisi ve Mağara Bilimci Hamdi Mengi, “Gökçeler Kanyonu, vahşi bir yapıya sahip. Türkiye’deki en zengin kanyonlardan biri olan Gökçeler Kanyonu’ndaki çeşitli yapılacak araştırmalarla, mağaranın boyutları ortaya çıkarılacak” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 46 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.