Madencilerin seminerleri sona erdi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Maden Fakültesi tarafından gerçekleştirilen Maden Mühendisliği Meslek Seminerleri 2018 yılı programı, Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Maden Direktörü Yüksel Akın’ın konuşmasıyla sona...

Madencilerin seminerleri sona erdi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Maden Fakültesi tarafından gerçekleştirilen Maden Mühendisliği Meslek Seminerleri 2018 yılı programı, Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Maden Direktörü Yüksel Akın’ın konuşmasıyla sona erdi.

Akın tarafından yapılan, “Elektrik üretiminde yerli kömürün önemi ve çevresel değerlendirme” başlıklı sunumu, bölüm öğrencileri ve öğretim üyeleri izledi.

Sözlerine, “İçinde bulunduğumuz çağda; işlevini güvenilir ve düzenli olarak yerine getiren bir enerji sektörü olmadan, uygarlıktan, sosyal ve ekonomik kalkınmadan söz etmek imkansızlaşmıştır” diye başlayan Akın, elektrik üretiminde maliyet açısından hidro-elektrikten sonra ikinci sırada linyitin yer almasının önemine vurgu yaptı.

Sürdürülebilir ve temiz enerji kaynaklarının altını çizen Akın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sürdürülebilir enerji politikaları ve enerji arz güvenliği, ülkelerin gelişimleri ile ekonomik ve ulusal güvenliklerinin temelini oluşturmaktadır. Bu nedenle enerji kaynaklarını kesintisiz, güvenilir, ucuz, temiz ve çeşitlendirilmiş kaynaklardan sağlayabilmek ve verimli kullanmak, her ülkenin güvence altına alması gereken en önemli hususlardır. “

Maden Direktörü Akın sözlerini şöyle tamamladı: “Temel Politika olarak, yerli kömürlerin ülkemizin enerji arzında dışa bağımlılığını azaltma amacıyla; en verimli şekilde aranması ve üretilmesine yönelik çalışmaların, çevresel açıdan gerekli önlemlerin alınmasıyla birlikte değerlendirilmesi fikri, benimsenmelidir.”

Maden Mühendisliği aday öğrencilerinin çalışma hayatını tanımaları için bir dizi seminerler düzenlediklerini açıklayan Bölüm Başkanı Doç. Dr. Avni Güney şunları söyledi: “Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümünün, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde düzenlemiş olduğu meslek seminerleri 2018’e, bölgemizin en büyük madencilik kuruluşu olan Bereket Enerji Maden Direktörü (eski TKİ) Yüksel Akın’ı davet ettik. Akın, genç mühendis adaylarına bilgi ve tecrübelerini aktardı. Yerli kömürün elektrik üretimindeki önemini vurguladı. Çevre dostu madenciliğin uygulanabilir olduğunu genç maden mühendisi adaylarına, açık ocak işletmeciliğinin uygulamalı örnekleriyle açıkladı. Öğrencilerimiz için çok yararlı bir toplantı oldu.”

Daha önce düzenlenen meslek seminerlerin diğer konuları da şu şekilde açıklandı: Endüstriyel hammaddeler ve ülke ekonomisindeki yeri, Mermer ocak madenciliğinde iş güvenliği mevzuatı ve uygulamaları, Yatırım projelerinin değerlendirilmesi ve risk analizi, Muğla yöresinde mermer sektörü ve ekonomiye katkıları.

Bu haber toplam 50 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.