Liselilerden duygulandıran Çanakkale oyunu

Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı dolayısıyla Bodrum Anadolu Lisesi öğrencilerinin sahneye koyduğu ‘Çanakkale 1915’ isimli dramatizasyon Bodrumluları duygulandırdı.Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde, Saygı...

Liselilerden duygulandıran Çanakkale oyunu

Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı dolayısıyla Bodrum Anadolu Lisesi öğrencilerinin sahneye koyduğu ‘Çanakkale 1915’ isimli dramatizasyon Bodrumluları duygulandırdı.

Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin’in konuşmasının ardından başlayan oyunu izleyenler arasında Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, Bodrum Belediye Başkan yardımcılarından Kemal Orman, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve tiyatro severler vardı.

‘Yüzüne Tiyatro’ Sistemiyle sergilenen oyun sonrası izleyiciler Bodrum Anadolu Lisesi’nin tiyatro topluluğunu ayakta alkışlarken, oyun sonrası Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan öğrencileri tek tek kutladı.

Oyun sonrası herkese teşekkür eden Bodrum Anadolu Lisesi Müdürü Oğuzhan Oymak şunları söyledi: “Toplam 26 öğrencim vardı. Müzik grubu ile birlikte toplam öğrenci sayım 26’dıydı. Yaklaşık 2,5 ay gibi bir sürede hazırlandık. Senaryoyu ben ve bir öğrencim var Pelin onunla birlikte yazdık. Özgün bir oyundu, daha önce denenmemiş bir oyundu. ‘Yüzüne Tiyatro’ diye bir sistem var. Onu biz Bodrum’da uygulamaya çalıştık, güzel oldu”

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.