Kuzugöbeği Festivali başlıyor

Fethiye ilçesinde düzenlenecek 6. Yeşilüzümlü ve Yöresi Kuzugöbeği Mantar Festivali'nin hazırlıkları tamamlandı. Festival etkinlikleri 25-27 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.Fethiye’nin Üzümlü Mahallesinde...

Kuzugöbeği Festivali başlıyor

Fethiye ilçesinde düzenlenecek 6. Yeşilüzümlü ve Yöresi Kuzugöbeği Mantar Festivali'nin hazırlıkları tamamlandı. Festival etkinlikleri 25-27 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Fethiye’nin Üzümlü Mahallesinde Fethiye Belediyesi ve yöre sakinlerinin katkılarıyla yapılacak olan kuzugöbeği mantar festivalinde mantar çeşitlerinin özellikleri hakkında konferanslar yapılıp mantar yemeği yarışmaları da düzenlenecek Üzümlü mahallesine yoğun hareket getirecek olan festivalde yörenin “dastar” adı verilen dokuma ürünleri de bir defile ile tanıtılacak. 25 Nisan Cuma günü davul zurna ve delbekçilerin eğlencesiyle başlayacak olan festival karma fotoğraf sergileri Yeşil Üzümlü İlkokulu folklor gösterisiyle devam ederek Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu’nun yönetiminde Kuzugöbeği Mantarının Tıp alanında kullanımı,Yeşilüzümlü ve yöresi dastar dokumacılığı, Bölgemizde bağcılık ve şarapçılık konulu panel gerçekleştirilecek. Panele konuşmacı olarak Yakup Beri, Doç. Dr. Hakan Allı, Fatma Özbalı ve Filiz Almalı katılacak. Çocuk eğlencelerinin yanı sıra yöresel tatların sergileneceği festivalde gecede yerel sanatçılar Görgün Topçu, Eser Topçuoğlu ve grup Medcezir sahne alacak. Festivalin 2. günü 26 Nisan’da Kadyanda Antik Tiyatrosu çevresinde mantar avına çıkılacak aynı gün saat 10.00’da Mustafa Temimhan yöresel üzümcülük, bağcılık ve şarapçılık konulu bir konferans verecek. Saat 12.30’da da Kadyanda Antik Tiyatrosu’nda klasik müzik ve yaylı çalgılar dinletisi yapılacak.

Kadyanda Antik Spor alanında geleneksel koşu yarışması çocuklar, gençler ve yetişkinler arasında yapılacak. Akşam saatlerinde de Yeşilüzümlü ve yöresi ödüllü yerel yemek yarışması düzenlenecek. Aynı gün Grup Shadow ve Mustafa Selçukoğlu’nun konserleri festivale renk katacak. Festivalin son günü 27 Nisan Pazar günü sabah Kızılbel- Geyran dağına mantar avına çıkılacak. Bu arada Üzümcülük ve şarapçılık alanı çalışmasında Bağ yetiştiriciliği, bağ budaması, bağ bozumu, şarap yapımı uygulamalı olarak anlatılacak. Yeşilüzümlü ve yöresi ödüllü şarap yarışması da yörenin en iyi şarabını ortaya çıkaracak. Son gün konserlerinde Batuhan Gelin, grup Alarga ve Türk Halk Müziği sanatçısı Adem Kazan sahne alacak.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.