Kültür Yolu su altında kalacak

Muğla İl Özel İdaresi’nce 160 bin TL harcanarak 22 kilometresi tamamlanan Kültür Yolu’nun bir bölümü, yapımı tamamlanan Gökgedik Göletinin suları altında kalacak.Turizmin 12 aya yayılması projesi kapsamında Ormancı Türküsü’nün...

Kültür Yolu su altında kalacak

Muğla İl Özel İdaresi’nce 160 bin TL harcanarak 22 kilometresi tamamlanan Kültür Yolu’nun bir bölümü, yapımı tamamlanan Gökgedik Göletinin suları altında kalacak.

Turizmin 12 aya yayılması projesi kapsamında Ormancı Türküsü’nün yakıldığı Belen Kahvesinden başlayan ‘Kültür Yolu’ Gökgedik mahallesinde DSİ tarafından yapılan gölet su tutma havzasına takıldı. Kültür yolunun bir bölümü gölet su tutma havzası içinde kalırken Orman Bölge Müdürlüğü’nün yol güzergâhında değişiklik yapması bekleniyor.

Dönemin Muğla Valisi Ahmet Altıparmak tarafından başlatılan ve 160 bin TL harcanan Yatağan Kültür Yolu, Ormancı Türküsünün yakıldığı Belen Kahvesinde başlıyor. Sırası ile Gökdere Vadisi, dizi film platosu haline gelen Bozüyük, Pınarbaşı, Kapubağ Kül Barajı, Gladyatör Acilleus’un yaşadığı aşkın kenti Stratonikeia, Stratonikeia’dan itibaren kutsal yol takip edilerek Kaplumbağa Terbiyecisi tablosu ile ünlü Osman Hamdi Bey Evi’nin ardından Ay tanrıçası Hekate’nin evi Lagina ve 1 milyar yıllık taşların bulunduğu Gökbel vadisinin sonunda Marsyas Vadisinde son buluyor. Kültür yolunun Belen Kahvesi-Lagina arası 22 kilometre, Jeopark yolu da 40 kilometre olmak üzere kültür yolunun toplam uzunluğu 60 kilometre. Kültür yolu üzerinde, seyir terasları, cami, türbe, ören yerleri, köprü, sarnıç ve Jeopark alanındaki kayalar üzerinde resimler bulunuyor.

Kültür Yolu Projesi’nin amacının deniz, kum ve güneşin yanı sıra, turizmin iç kesimlere yayılmasını sağlamak, bisiklet, fayton ve yürüyüş yapmak isteyenler için alternatif sunmak olduğu açıklanmıştı. Muğla Valiliği, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Yatağan Kaymakamlığı, Yatağan Belediyesi ve yol üzerindeki kamu kurumlarının da desteği ile yaklaşık 160 bin TL harcanan ‘Kültür Yolu’nun bir bölümü 2012 yılında hizmete açılmıştı.

Bu haber toplam 140 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.