Kükürtlü su turizme kazandırılıyor

Dalaman ilçesinde, barındırdığı kükürt potansiyeli nedeniyle şifalı olduğu belirtilen termal su, turizme kazandırılıyor.Dalaman’a bağlı Kapıkargın Mahallesi sınırları içinde yer alan ve Köy Muhtarlığı'na ait Şifalı...

Kükürtlü su turizme kazandırılıyor

Dalaman ilçesinde, barındırdığı kükürt potansiyeli nedeniyle şifalı olduğu belirtilen termal su, turizme kazandırılıyor.

Dalaman’a bağlı Kapıkargın Mahallesi sınırları içinde yer alan ve Köy Muhtarlığı'na ait Şifalı Kükürt Gölü; Büyükşehir Yasası’ndan sonra Kapıkargın Köy’ün tüzel kişiliği kapandığı için Dalaman Belediyesi'ne geçen şifalı kükürtlü suların çıktığı 42 dönümlük alan; Belediye tarafından Piknik Alanı ve Mesire yeri olarak hazırlanıp, turizme kazandırılıyor.

Projesi kısa süre içinde tamamlanacak olan tesis, Dalaman Belediyesi tarafından işletilecek olan yerde Piknik Alanı ve Mesire Yeri içerisinde plaj voleybol sahası, restaurant, aile çay bahçesi, duş kabinleri, tuvaletler ve otobarkın yer alacağı bildirildi.

Doğal ortam bozulmadan yapılacak olan tesis ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz ;"Göreve başladığımız günden bu yana halkımıza hizmet etmek için çalışıyoruz. Bir taraftan elimizde bulunan tesislerimizi yenileyerek güzelleştirirken diğer taraftan elimizde bulunan ama bugüne kadar kullanamadığımız değerlerden faydalanabilmek için projeler geliştiriyoruz. Sarsala Koyu'nda bulunan tesisimizde yaptığımız yenileme çalışmasının ardından hizmete açtık. Şehit Mehmetçik Park’ımızda çalışmalarımızı tamamladık ve hizmete açtık. Son olarak yaptığımız çalışmaların sonunda Kapıkargın Mahallemizde bulunan ve birçok rahatsızlığa iyi geldiği bilinen şifalı kükürtlü suların çıktığı alana belediye olarak proje hazırladık. Bu projemizde kısa süre sonra tamamlanacaktır. Buraya yapacağımız tesis ile sadece Dalaman'a değil tüm bölgeye hatta tüm Türkiye'ye hizmet vereceğiz..Hatta tüm Dünya'dan gelecek olan misafirlerimiz buradan faydalanacaktır. Dalaman olarak hiç faydalanamadığımız şifalı kükürtlü sularımızdan fayda sağlamaya başlayacağız" dedi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.