Köylülerden  işçilere anlamlı destek

Özelleştirme kapsamındaki Yatağan Termik Santrali ve Kömür Ocağı çevresindeki köylüler Direniş çadırının 398. Gününde işçilere destek için  traktörleriyle direnişe destek için toplandılar.Burada bir açıklama yapan...

Köylülerden  işçilere anlamlı destek

Özelleştirme kapsamındaki Yatağan Termik Santrali ve Kömür Ocağı çevresindeki köylüler Direniş çadırının 398. Gününde işçilere destek için  traktörleriyle direnişe destek için toplandılar.

Burada bir açıklama yapan köylüler; “Biz bu kurumlara tarlalarımızı, tokatlarımızı, evlerimizi hatta mezarlarımızı verdik.  Doğup büyüdüğümüz köylerimizi verdik anılarımızı terk ettik ama devlet diye itiraz etmedik sesimizi çıkartmadık. Şimdi de bu işyerlerini satıyorlar.

Bize sordular mı? Biz  ekmek yediğimiz tarlalarımızı, zeytinliklerimizi, bağ bahçelerimizi yarın çocuklarımız bu kurumlarda işe girsin diye vermiştir. Ama şimdi satıyorlar.Kimin malını kime satıyorsunuz.

Enerji ve maden işçileri de bizim evlatlarımız kardeşlerimiz bu mücadelede sonuna kadar onların yanındayız. Çilesini beraber çektik kavgamızı beraber vereceğiz.Köylülerle gelen muhtarlar da bu kurumların aynı zamanda kamu hizmeti verdiğini  biz köylüler olarak da bu kurumların dozerlerinden, Greyderlerinden  her zaman faydalandık ancak bu kurumlar  kalırsa faydalanmaya devam edeceğiz. Buraların satışına karşıyız işçilerin yanındayız.”dediler.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.