Köyceğizli kadınları üretiyor

Köyceğiz Belediyesi bünyesinde kurulan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Köyceğizli hanımlara iş fırsatı oluşturuyorGeçtiğimiz hafta karma sergi açılışına ev sahipliği yapan Kültür Sanat Evi’nde, farklı alanlarda...

Köyceğizli kadınları üretiyor

Köyceğiz Belediyesi bünyesinde kurulan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Köyceğizli hanımlara iş fırsatı oluşturuyor

Geçtiğimiz hafta karma sergi açılışına ev sahipliği yapan Kültür Sanat Evi’nde, farklı alanlarda açılan iş üretim atölyelerinde ortaya çıkarılan eserler, Hanımeli Pazarı’nda satışa sunuluyor. Ev hanımlarına yönelik kültür bahçesi ve iş atölyeleri kuran Köyceğiz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Köyceğizli hanımlara iş fırsatı yaratıyor. El işi örgü, mum sanatı, taş atölyesi, ahşap boyama ve resim atölyesinde gönüllü çalışan hanımlar, el emeği ürünlerini Hanımeli Pazarında beğeniye sunuyor.

Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Köyceğiz’de yıl boyu etkinliklere devam edileceği yönünde verdiği sözünü tuttu. Hanımeli Pazarında stant açan hanımlar, hem ev bütçelerine katkıda bulunuyor hem de el ürünlerini sergileme fırsatı buluyor. Kültür Merkezi bünyesinde kurulan iş atölyelerinde el işi ürünlerin yapımına gönüllü destek veren Köyceğizli hanımlar, diğer taraftan taş atölyesinde de tasarım sanatçısı Esin Pirci öncülüğünde eserler ortaya çıkarıyor Atölyede, Köyceğiz taşından yapılan Köyceğiz portakalı ve kadın figürleri, Hanımeli Pazarında ilgi görüyor. Aynı zamanda İpek kozasından harikalar yaratan Köyceğizli genç kızlar ve ev hanımları , yakın zamanda kendi ürettikleri ipek kozasında nikah şekerlerini hanımeli pazarında beğeniye sunmaya hazırlanıyorlar. Kültür ve Sanat Evi’nde aynı zamanda ahşap boyama kursları da veriliyor. Bu kapsamda ortaya çıkan el emeği ahşap süs ve eşyalar, 21 Eylül’de açılacak stantta satışa sunulacak.

Öte yandan Muğla Yabancılar Derneği ile birlikte sokak hayvanlarına yardım amaçlı kurulan standa da destek veren Kültür Sanat Evi, Köyceğiz’de yerleşik yaşayan yabancıların katılımıyla pratik Türkçe uygulamalı derslerine de ev sahipliği yapmaya başladı. Yabancıların el becerilerini sergileyebileceği bir etkinlik birlikte organize edilen Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde, İranlı tasarım sanatçısı Nanaz Bahram, mum ve sabun sanatı ile geri dönüşüm değerlendirme sanat atölyesinde çalışmalar yaptırıyor.

Bir karınca yuvasında görülebilecek hareketlilikle çalışmalarını sürdüren belediyenin, Köyceğiz adına hizmet vermeye devam edeceğini söyleyen Köyceğiz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halil Karanfiloğlu; ''Köyceğiz'de biz herkesin boş vakitlerinde mutlaka kültür bahçemize gelip vaktini değerlendirmesini istiyoruz. Çünkü herkesin bize katacağı mutlaka bir şeyi vardır. Yıl sonuna kadar fuar ve tanıtım günlerinde iş atölyelerimizde ürettiğimiz ürünlerimiz ile birlikte Köyceğiz'i tanıtacağız. Köyceğiz Kültür -Sanat ve Sosyal organizasyonlar yönünden Muğla'nın en zengin ve en farklı etkinliklerine biz imza atacağız. Ev hanımlarımıza ve gençlerimize iş imkanlarını ve çeşitliğini artırıcı programlar hazırlayacağız. Bunun yanında toplumsal projelerle de belediyemiz öncü olacaktır” dedi.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.