Köyceğiz Fen Lisesi ekibi İtalya’dan döndü

Köyceğiz Fen Lisesi Erasmus+ Okullarası Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıkları (KA219) Projesi kapsamında eğitim-öğretim faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere gittiği İtalya’dan döndü.Köyceğiz Fen Lisesi, AB Bakanlığı Avrupa...

Köyceğiz Fen Lisesi ekibi İtalya’dan döndü

Köyceğiz Fen Lisesi Erasmus+ Okullarası Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıkları (KA219) Projesi kapsamında eğitim-öğretim faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere gittiği İtalya’dan döndü.

Köyceğiz Fen Lisesi, AB Bakanlığı Avrupa Birliği ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülmekte olan Erasmus+ Ana Eylem 2 Okullar Arası Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar (KA219) faaliyeti kapsamında yürütmekte olduğu, Avrupa Birliği projesinin ilk öğrenci değişimi faaliyetini 08- 14 Mayıs 2016 tarihleri arasında İtalya’nın Bologna şehrinde gerçekleştirdi. 2015-1-PL01-KA219-017040_3 numaralı ve “School Media Centre - Taming the Fourth Power” başlıklı iki yıl sürecek beş ortaklı (Türkiye, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Romanya ve İtalya) projenin ilk öğrenci değişimi faaliyetine proje koordinatörü Uygar Turgut ve Tarih öğretmeni Aydın Dirim ile 8 öğrenci katıldı. İtalya’nın Bologna şehrinde yer alan proje ortağı okulu Liceo Scientifico Augusto Righi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen faaliyetlerde, öğretmen ve öğrenciler, eğitim-öğretimde verimliliğin arttırılması konusunda iletişim araçlarının farklı kullanım tarzlarını gözlemleme fırsatını bulmalarının yanı sıra, düzenlenen gezilerle tarihi konularda bilgilerini güncelleme ve yeni bilgiler edinme fırsatı yakaladılar.

Faaliyet programında yer alan etkinlikler çerçevesinde Venedik ve Floransa’ya geziler gerçekleştirildi. Bu geziler esnasında, Venedik’in dünyaca ünlü San Marco Meydanı’nda yer alan Correr ve Ulusal Arkeoloji Müzesi ile Floransa’nın meşhur Uffizi Müzesi’ni ziyaret eden öğrencilere, tarih öğretmeni Aydın Dirim Sokrates, Solon, Leanardo Da Vinci, Mikelenjelo, Engizisyon Mahkemeleri, Drakon Klistenes vb. birçok konuda tarih dersi verdi.

 

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.