Köy okullarını güzelleştiriyorlar

Ortaca ilçesinde Halk Eğitim Merkezinin çocuk etkinlikleri kursiyerleri köy okullarını boyayarak güzelleştiriyor.Ortaca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan ‘’3-6 Yaş Çocuk Etkinlikleri’’ kursunun 17 kursiyeri...

Köy okullarını güzelleştiriyorlar

Ortaca ilçesinde Halk Eğitim Merkezinin çocuk etkinlikleri kursiyerleri köy okullarını boyayarak güzelleştiriyor.

Ortaca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan ‘’3-6 Yaş Çocuk Etkinlikleri’’ kursunun 17 kursiyeri ve çocuk gelişimi öğretmeni Zehra Şahin, Ortaca Belediyesinin katkıları ile Güzelyurt Şehit Asteğmen Tayyar Milat İlkokulunda boyama yaptı.

Okulun duvarlarını çeşitli figürler ile süsleyen kursiyerler, renkli görüntüler oluşturdu. Kursiyerler 1996 yılında Tunceli Ovacıkta teröristler ile girdiği çatışmada şehit düşen Piyade Asteğmen Tayyar Milat’ın isminin verildiği okulun tabelasının üstüne Türk Bayrağını resmetti.

Daha önce 2 okulda bu etkinliği gerçekleştirdiklerini dile getiren öğretmen Zehra Şahin, amaçlarının geleceğin teminatı olan çocukların eğitim yuvalarını güzelleştirmek olduğunu ifade etti.

Şahin ‘’Ortaca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan ‘’3-6 Yaş Çocuk Etkinlikleri’’ kursiyerleri ile birlikte Ortaca Belediyemizin katkılarıyla Güzelyurt Şehit Asteğmen Tayyar Milat İlkokulunda boyama yaptık. Kursiyerlerime ve Ortaca Belediyesine çok teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

İlk kursta 25 kişinin sertifika aldığını söyleyen Şahin, yeni açılan kursta da 17 kişinin eğitim gördüğünü belirtti.

Kurs sonunda 3-6 yaş çocuk etkinlikleri sertifikasını alacakların özel okullarda ya da devlet okullarında yardımcı öğretmenlik yapabileceklerini aktaran Şahin, Halk Eğitim Merkezi aracılığı ile bu tarz etkinliklerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Ortaca Belediyesinin verdiği katkı ile çocuklar için duvarları boyadıklarını belirten kursiyer Belgin Aydoğan ise, bu tarz bir etkinliğin içerisinde yer almaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Bu haber toplam 30 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.