Köy okulları için pedal çevirdiler

Bodrum Rotary Kulübü, Toplum Birliği projeleri kapsamında Etrim Köyüne dikkat çekmek ve bu etkinlik sonucunda elde edilecek sponsorluk gelirlerini köy okulu için kullanmak üzere bir etkinlik düzenledi.Dörttepe Köyünden başlayıp...

Köy okulları için pedal çevirdiler

Bodrum Rotary Kulübü, Toplum Birliği projeleri kapsamında Etrim Köyüne dikkat çekmek ve bu etkinlik sonucunda elde edilecek sponsorluk gelirlerini köy okulu için kullanmak üzere bir etkinlik düzenledi.

Dörttepe Köyünden başlayıp Etrim köyünde sona eren bisiklet turu etkinliği, Dörttepe’de yaşayan İngiliz Rotaryen David Dartnall Smith’in fikriyle ortaya çıktı. 65 yaşındaki David’inde bisikletiyle katıldığı tura katılanlar 18 kilometre boyunca pedal çevirdi. Bodrum Bisiklet Kulübü üyelerinin de katıldığı tur sonucunda sponsorluk ile elde edilen bütçe, Etrim köyündeki okul için harcanacak.

David Dartnall Smith gerçekleştirdikleri bisiklet turu fikrinin nasıl ortaya çıktığını ise şu sözlerle anlattı; “Ben niye bu sponsorlu bisiklet turunu yapıyorum? Yani, Ne diyebilirim ki? Sadık bir Rotaryen olarak uluslararası ‘Toplum için hizmet’ sloganının sıkı bir takipçisiyim. Geçen sene Bodrum grubu ile tanıştığımda, kendi kimliğim ve geldiğim yer itibarı ile hemen kabul gördüğümü hissettim, ama tabii aslında buna şaşırmamam gerekirdi, zira benim İngiltere’deki kulübüme katılan her Rotaryen arkadaşımız da aynı sıcaklıkla karşılanırdı. Bana İngiltere’de gelir sağlayan organizasyonları sordular ve ben de İngiltere’de mali kaynak sağlamak ve toplumsal destek alarak itibarımızı arttırabileceğimizi anlattım. Burada da muhakkak ki bazı yöntemler ‘işe yarayacak’ ama diğerleri işe yaramayacaktır, ancak ben ne yapabilirim? İşte sponsorlu bisiklet turu fikri o arada aklıma geldi. Damadım çalıştığı yerel hastanenin Özel Yeni Doğan Bebekler Ünitesi için gelir sağlamak amacı ile daha yakın zamanda çok başarılı bir bisiklet turu düzenlemişti. Aynı şeyi belki Etrim Okulu için de yapabilirim diye düşündüm. Düşüncelerimi yerel bir toplantıda dile getirdim ve İngiliz Rotaryen arkadaşlarımın tümü destek verdi; birçoğu sponsorluk kapsamında mali yardım yaptılar ve işler yürüdü. Bir çok sağlık sorunum olmasına rağmen, yapabileceğimi bildiğim işlerime engel olmalarına izin vermiyorum. Uzun süreli aynı yerde ayakta duramıyorum, ancak (baston yardımıyla) yürüyebiliyorum. Her iki ayak bileği kemiğimden birleştirici bir ameliyat geçirmiş olsam da, bisiklete binebiliyorum”

Bodrum Rotary Kulübü Başkanı Şehval Öztürk ise, Rotary Day Bisiklet etkinliğinden mutluluk duyduğunu, bu etkinlikle Etrim köyüne elde ettikleri gelirle fayda sağlayacaklarını söyleyerek, Scarbrough Rotary Kulübü Üyesi David’e ve Bodrum Bisiklet Kulübü üyelerine bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.