KÖY ENSTİTÜSÜ 74 YAŞINDA

KESK’e bağlı Eğitim-Sen Muğla Şubesi, Köy Enstitülerinin kuruluşunun 74. yıldönümü nedeniyle düzenlediği etkinlikle, Köy Enstitülü öğretmenleri, öğrencileriyle buluşturdu.KESK’e bağlı Eğitim-Sen Muğla Şubesi, Köy...

KÖY ENSTİTÜSÜ 74 YAŞINDA

KESK’e bağlı Eğitim-Sen Muğla Şubesi, Köy Enstitülerinin kuruluşunun 74. yıldönümü nedeniyle düzenlediği etkinlikle, Köy Enstitülü öğretmenleri, öğrencileriyle buluşturdu.

KESK’e bağlı Eğitim-Sen Muğla Şubesi, Köy Enstitülerinin kuruluşunun 74. yıldönümü nedeniyle düzenlediği etkinlikle, Köy Enstitülü öğretmenleri, öğrencileriyle buluşturdu.

Muğla Öğretmenevinde düzenlenen etkinliğe, Köy Enstitülü öğretmenler, Cemal Koç, Şerafettin Güney, Mehmet Emin Asyalı, Zeliha Korkmaz, Hasan uçar, Sakine Özman, Halil İbrahim Durgut, Ali Çelebi, Cemalettin Dökmetaş, Muammer Özler, Sadullah Turgut, Bahattin Uyar ve Alirıza Turgut ile Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Bilgi Taşkıran, sendika üyeleri, genç kuşak öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikle ilgili olarak bir açıklama yapan Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Bilgi Taşkıran, “Köy Enstitüleri’nin 74. kuruluş yıldönümünde Köy Enstitülü abilerimizi, ablalarımızı ve büyüklerimizi bugün bir araya getirdik. Bizim tespit edebildiğimiz Muğla’da ki tüm büyüklerimiz şuan buradalar. Tabii gelemeyenler de var. Bu anlamda bize yardımcı olan Abdulkadir Bozacı’ya, Şadi Arslan’a ve eski şube başkanımıza, burada buluşmamızı sağlayan, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Köy Enstitüleri bizim için bir aydınlanmadır. Türkiye 1923 sonrasında modernleşmesinin çok önemli bir hikayesidir Köy Enstitüleri. Bu anlamda biz de Eğitim Sen olarak üzerimize düşen vazifeyi yerine getirme ihtiyacı hissettik. Burada öğrencilerimiz ve tecrübeli arkadaşlarımız var. Köy Enstitüleri’nin 74. yılında hepimiz buradayız” diye konuştu.

Bu haber toplam 113 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.