Kötekli’nin kanalizasyonları temizleniyor

Menteşe’nin en fazla nüfusuna sahip mahallelerinden biri olan Kötekli mahallesinde 18 bin metre uzunluğundaki kanalizasyon ana hattı temizliğinin yüzde 98’i tamamlandı.Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü,...

Kötekli’nin kanalizasyonları temizleniyor

Menteşe’nin en fazla nüfusuna sahip mahallelerinden biri olan Kötekli mahallesinde 18 bin metre uzunluğundaki kanalizasyon ana hattı temizliğinin yüzde 98’i tamamlandı.

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, il genelindeki alt yapı çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. MUSKİ 3. Bölge Şube Müdürlüğü’ne bağlı Menteşe ilçesinde alt yapı çalışmalarını sürdüren MUSKİ ekipleri, Kötekli mahallesinde başlatılan kanalizasyon ana hattı temizliğinin yüzde 98’ni tamamladı.

Bin 158 adet binanın kanalizasyon bağlantısının tamamlanarak faaliyete geçtiği mahallede, yaklaşık bir aylık çalışmanın ardından yüzde 98’lik kanalizasyon ana hattı temizliği tamamlandı. Çalışmalar hakkında bilgi veren MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, kanalizasyon ana hattı temizliğinin her yıl rutin olarak yapıldığını belirtti. İl genelinde çalışmaların sürdüğünü ve Menteşe genelinde kanalizasyon ana hattı temizliğinin yapıldığını belirten Ülgen, “Menteşe ilçesinin en fazla nüfusuna sahip mahallelerinden biride Kötekli Mahallesidir. Kötekli Mahallesinde 18 bin metre uzunluğunda kanalizasyon ana hattı bulunuyor. Her yıl temizliğini yaptığımız kanalizasyon ana hattındaki çalışmalarımızın yüzde 98’ini tamamladık” dedi.

“Vatandaşlarımız daha dikkatli olmalı”

Vatandaşların katı atık konusunda daha titiz olmalarını belirten Ülgen, “Vatandaşlarımızın, kanalizasyonların tıkanmaması için lavabolara ıslak mendil ve poşet başta olmak üzere katı atık atmamaları gerekiyor. Özellikle inşaat malzemeleri gibi katı atıklarında çalışmalarımız kapsamında kanalizasyonların tıkanmasına neden olduğunu gözlemledik. Bu nedenle bazı noktalarda taşmalar meydana geliyor. Vatandaşlarımızın daha dikkatli olmalarını önemle rica ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 41 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.