Köprü 6 yıldır yapılmadı

Yatağan İlçesi Yava Köyünde bulunan 2008 Yılında  mermer yüklü bir kamyonun üstünden geçtiği sırada yıkılan  tarihi demir köprü hala yapılmadı.  Yava Mahallesi Muhtarı ve Yatağan Muhtarlar Derneği Başkanı...

Köprü 6 yıldır yapılmadı

Yatağan İlçesi Yava Köyünde bulunan 2008 Yılında  mermer yüklü bir kamyonun üstünden geçtiği sırada yıkılan  tarihi demir köprü hala yapılmadı.  Yava Mahallesi Muhtarı ve Yatağan Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Üstün, köprünün bir an evvel yapılması gerektiğini söyledi.

Kayırlı köprüsü  2008 yılının Ekim ayında yöreden  mermer  taşıyan  bit kamyon üzerinden geçerken  çökmüştü.  Köprüde ağır tonajlı iş makinelerinin girmesinin yasak olduğu yazısı bulunmasına rağmen ağır tonajlı kamyon geçerken çöken Kayırlı köprüsü,  1919 yılında İtalyanlar tarafından  hiç kaynak kullanılmadan  ısıya duyarlı yapıldı. Köprünün yıkılmasından sonra Yava köyü halkı Memişler, Kayırlı, Kocamustafalar ve Çobanlar mahallesi halkı 5 kilometre hergün fazladan yol katlediyor diyen Muhtar Ali Üstün, “Bu konuda çok dertliyiz. Toplam 125 hane ve 300 nüfus var. Bu mahallelerde oturan çocuklar kış sezonunda okula 200 metre yerine, 5 kilometre fazladan  dolaşmak zorunda kalıyor.  Önce özel İdare  köprüyü yapacağını belirtti.  Ancak daha sonra Köprünün tarihi olması göz önüne alınarak tescillenmesinden dolayı  Kara Yolları tarafından aslına uygun yapılacağından  onarımın ertelendiği belirtildi.  Tescilli olduğu için bu köprü geç yapılacaksa ben  yer göstereceğim bize acilen başka alanda normal  bir köprü temin edilsin  tescilli köprüyü o zaman istedikleri zaman yapsınlar.” dedi.

Öte yandan  Yatağan Merkezde  Eski Milas yolunda bulunan  tarihi demir köprüde  2005 yılında  yine mermer yüklü bir kamyonun  hızlı girmesi sonucu yıkılmıştı. Tescilli olan  bu köprüde  henüz  yapılmadı. Köprülerin  tescilli olmasından dolayı aslına uygun yapılacağı  yapım işinin de bu nedenle uzadığı belirtiliyor.

Bu haber toplam 117 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.