Konteynırda eğitim!

Milas’ın merkezde bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğrencileri, yeni eğitim-öğretim yılında derslik yetmezliğinden dolayı bahçeye konulan konteynırlarda görenlerin şaşkın bakışları arasında ders işlemeye...

Konteynırda eğitim!

Milas’ın merkezde bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğrencileri, yeni eğitim-öğretim yılında derslik yetmezliğinden dolayı bahçeye konulan konteynırlarda görenlerin şaşkın bakışları arasında ders işlemeye başladı.

Milas Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında derslik yetmezliğinden dolayı meydana gelen sınıf arayışına konteynırlı çözüm buldu.

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ek hizmet binasının, Ahmet Hamdi Helvacıoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ne dönüştürülmesi ve 5 yıldır yürütülen eski Tekel binası projesinin tamamlanamamasının büyük etkisi bulunan durum nedeniyle Bin 260 öğrencisi bulunan okulda, öğrenci artışı ve sınıf yetmezliğinden dolayı okul yönetimi velilerin de onayını alarak çareyi okulun bahçesine 7 adet konteynır derslik koymakta buldu. Öğrenciler, 2016-2017 eğitim -öğretim yılına mülteci kamplarındaki benzeyen görüntülere sahne olan geçici çözümle konteynır dersliklere yerleştirildi.

Çevredekilerin yardımlarıyla alınan 40 kişilik konteynır sınıflar ise öğrencilerin umudu oldu.

Kışın yağmur altında ve soğukta

Yaklaşık 2 yıldan bu yana 4 konteynırda ders işlediklerini belirten öğrenciler, “Yaklaşık 2 yıldır, okulumuzda dersliklerin yetersiz olmasından dolayı konteynırda ders işliyoruz. Bu durum okulsuz kalmaktan iyidir. Bu yıl üç tane daha konteynır okulumuzun ön bahçesine eklendi. Ama konteynırlarımızda, kışı geçirmek çok zor oluyor. Konteynırlarda çatı olmadığından, kışın sınıfa açık yerlerden yağmur geliyor ve sel basıyor. 21. yüzyılda biz bu şartlarda öğrenim görüyoruz.” diye konuştular.

Okulun bahçesinde eğitim gören öğrenciler, yetkililerden duruma çare bulmasını istediklerini kaydederek, “Biz, herkes gibi normal dersliklerde ders görmek istiyoruz. Yetkililerden bir an önce sesimizi duymalarını ve bu durumumuza bir ‘dur’ demelerini bekliyoruz.” dediler.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.