Koçman ailesine VEFASIZLIK

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin hamisi olarak kabul edilen hayırsever işadamı merhum Sıtkı Koçman’ın üniversite yerleşkesi içerisinde eşinin adına yaptırdığı kız öğrenci yurdundan Mefharet Koçman’ın isminin...

Koçman ailesine VEFASIZLIK

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin hamisi olarak kabul edilen hayırsever işadamı merhum Sıtkı Koçman’ın üniversite yerleşkesi içerisinde eşinin adına yaptırdığı kız öğrenci yurdundan Mefharet Koçman’ın isminin bulunduğu tabela kaldırıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Naci Parmaksız, KYK İl Müdürlüğü’nden kız yurdu bakıma alınınca kaldırılan tabelayı yerine asmayacaklarını öğrendiklerini belirtirken, “Hayırsever merhum Sıtkı Koçman’ın üniversiteye yaptığı yardımların önemini herkes biliyor. Sıtkı Koçman tarafından yaptırılan yurttan eşinin isminin yazıldığı tabelanın kaldırılması hoş olmayan bir durum” diyerek tepki gösterdi.

Hayırsever işadamının üniversite için her türlü desteği verdiğini hatırlatan Vakıf Başkanı Parmaksız, “Merhum işadamı Sıtkı Koçman’ın üniversitemize yaptığı yardımlar, Muğla’ya yaptığı yardımlar herkes tarafından biliniyor. Rahmetli Koçman’ın yardımlara başladığı ilk yıllarda eşinin adına yaptırdığı Mefharet Koçman Kız Öğrenci Yurdu binasında geçtiğimiz günlerde boya ve bakım işlemleri başladı. Bu çalışmaların yapılması için tabela kaldırılmıştı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından ilerleyen sürede Mefharet Sıtkı Koçman’ın isminin bulunduğu tabelanın yerine takılmadığını gördük” diyerek şöyle anlattı;“ Bunun için KYK İl Müdürlüğü ile bir görüşmemiz oldu. Bu görüşmede bizlere kız öğrenci yurduna Mefharet Koçman’ın isminin bulunduğu tabelanın asılmayacağını söylediler. Sebebini sorduğumuzda ise Milli Piyangonun yaptırdığı iki öğrenci yurdu ile bu yurdun yan yana olduğunu, bu nedenle Milli Piyangonun yurtlarına ait blok olarak isimlendirileceğini söylediler. Mefharet Koçman’ın isminin de yurdun girişinde bir tabelaya asılabileceğini ifade ettiler. Ancak Sıtkı Koçman tarafından yaptırılan yurdun Milli Piyango ile herhangi bir ilgisi bulunmuyor. Bu yurt Sıtkı Koçman tarafından eşinin adına bizzat yaptırıldı. Böyle bir durumu kabullenmemiz mümkün değil.”

Koçman’ın ölümünden sonra kurduğu vakıfın halen üniversiteye ve öğrencilere yardımlarda bulunduğunu ifade eden Naci Parmaksız şöyle devam etti:

“Hayırsever işadamı Sıtkı Koçman, ölümüne kadar üniversiteye, Muğla’ya her türlü yardımını, desteğini esirgememiş bir kişidir. Bir çivi çakan kişiye bile teşekkür ettiğimiz dönemde Sıtkı Koçman gibi bir hayırseverin eşinin adına yaptırdığı yurttan isminin bulunduğu tabelanın kaldırılması hoş bir durum değil. Bu tür davranışlar bundan sonra yardımlarını esirgemeyecek hayırseverler içinde bir tereddüt oluşturacaktır. Bir an önce bu yanlıştan vazgeçilmeli, bu vefasızlık sonlandırılmalıdır”

PROTOKOL YAPILDI

Muğla Üniversitesi Rektörlüğü ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü arasında 03 Temmuz 2000 tarihinde protokol yaptığı ortaya çıktı. 7 maddelik protokole göre, Sıtkı Koçman'ın yaptığı iki bloktan oluşan yurdun işletme hakkının Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne verildiği, bunun karşılığında da binaların isminin Mefharet Koçman Kız Öğrenci Yurdu olarak adlandırılacağı ve kesinlikle değiştirilemeyeceği imza altını alındı.

Bu haber toplam 105 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.