Kocadon, “Muğla 911” ile bir araya geldi

Muğla 911 Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etti. Ziyarete derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Ayata ve dernek üyeleri katıldı.Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Başkan...

Kocadon, “Muğla 911” ile bir araya geldi

Muğla 911 Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etti. Ziyarete derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Ayata ve dernek üyeleri katıldı.

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Başkan Mehmet Kocadon, “En çok yangın mevsimi dediğimiz Temmuz ve Ağustosta olmayan yangınlar sezon sonunda çıktı. İnsanlar aklı sıra “çeti” dediğimiz otu yaktığı zaman bunun canlılara zarar vermediğini sanıyorlar, doğanın dengesini bozduklarının farkında değiller. Doğa öyle bir şey ki; doğanın gücünü insanoğlunun yenmesi mümkün değil, doğanın gücünü minimum seviyede nasıl tutabiliriz ona bakacağız. Kimse doğayı kandırdım doğayı yendim diye düşünmesin, günü gelir doğa öcünü alır. Bizim burada yıllarca yaptığımız bir yanlış vardır, dereleri hep yol gösterdik, herkesinde işine geldi; plan yapanın da, belediyenin de, vatandaşın da. Bugünkü noktaya baktığımızda, dereler taşıyor, dereler yetmiyor. Neden? Sen dereye yol yaparsan, dereyi asfaltlarsan dere taşar. Dereye bir bina yapılıyor, yıllar sonra o su geliyor dere hendeği bulmaya çalışıyor, bulamayınca evi su basıyor. Çünkü hendek kapatılmış ev yapılmış. Eski fotoğraflara bakıldığı zaman orada bir metre genişliğinde hendek olduğu görülüyor. Onun için doğaya saygı duymak lazım. Ben de Bodrum Belediye Başkanı olarak elimden geldiği kadar son zamanlarda özellikle inşaat alanlarında, imarda olsun sıkı bir denetim yapıyoruz. Bizim başka Bodrumumuz yok bizler emanet aldığımızı, çocuklarımıza ve torunlarımıza Bodrum’u devretmek zorundayız. Benim tek derdim Bodrum’u korumak ve koruyabilmek.”

Muğla 911 Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Ayata da Başkan Mehmet Kocadon’a dernek hakkında bilgiler vererek; “9 Eylül 2013 tarihinde Bodrum’da, Muğla 911 Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği olarak kurulduk. Bizim İstanbul’da da İstanbul 911 Arama Kurtarma ve Araştırma Derneğimiz var, yönetim kurulu başkanı da Oksal Erev. Oksal Erev, Türkiye’nin bir numaralı deprem tahmincisi; onun ön ayak olmasıyla Bodrum’da da derneğimizi kurduk. Yani sonuçta sivil toplum kuruluşuyuz, gönüllüyüz. Bu sabah 04.00’te yattık; Akçaalan’daki ve Torba Kavşağındaki iki yangına da gittik.” dedi.

Bu haber toplam 35 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.