Kırsala 29.7 milyon TL hibe

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar için Muğla ve ilçelerinde hazırlanan projelerin 78’i kabul edilirken, projelerin Hibe Sözleşmeleri de imzalanmaya başladı. Muğla...

Kırsala 29.7 milyon TL hibe

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar için Muğla ve ilçelerinde hazırlanan projelerin 78’i kabul edilirken, projelerin Hibe Sözleşmeleri de imzalanmaya başladı. Muğla ilçeleri içinde 43 proje ile en fazla Milas ilçesi oldu. Dalaman ve Kavaklıdere’den ise 1’er proje hibe almaya hak kazandı.

Muğla’da uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ(Tebliğ No: 2016/37) gereğince 11.Etap hibe başvurularından, 78 adet proje onaylandı.

Bu proje sahibi yatırımcılarla hibe sözleşmeleri imzalanmaya başlandı. Hibe sözleşmesi imzalama töreninde İl Müdürü Şakir Fırat Erkal, İl Müdür Yardımcısı Enver Aydın, Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Cengiz Özdemir ve il proje yürütme birimi hazır bulundu. Bugüne kadar İl Müdürlüğü ile Hibe Sözleşmesi imzalayan yatırımcı sayısı 17 oldu.

78 adet Projelerin ilçelere göre dağılımı; Menteşe (7 adet), Seydikemer (7 adet), 4Fethiye (4 adet), Dalaman (1 adet), Ortaca (4 adet), Milas (43 adet), Köyceğiz (2 adet), Ula (3 adet), Datça (2 adet), 4 adeti Yatağan (1 adet) ve Kavaklıdere (1 adet) şeklinde gerçekleşti.

11. Etap da 78 projenin tamamlanmasıyla toplamda 442 kişiye iş imkânı yaratılarak istihdam sağlanacak. Kırsal Turizm Yatırımları ve Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi konularının yer aldığı projelerin 14 âdeti Bitkisel Ürün İşlenmesi Paketlenmesi ve Depolanmasına Yönelik Yatırımlar, 8 adeti Hayvansal Ürünlerin İşlenmesi Paketlenmesi ve Depolanmasına Yönelik Yatırımlar, 8 adeti Kırsal Turizm Yatırımları, 20 adeti Tarımsal Üretime Yönelik Modern Sabit Yatırımlar, 1 adeti yenilenebilir Enerji Üretim Tesisi, 2 adeti Su Ürünleri İşleme Paketleme ve Depolama Tesisi, 25 adeti Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi konularında. Projelerin toplam tutarı 63 milyon 626 bin TL, talep edilen hibe tutarı ise 29 milyon 736 bin TL.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.