“Kirleterek nereye varacağız?”

Orman Haftası nedeniyle Fethiye Belediyesi ve Kaydem Plastik ekipleri, öğrenciler ve denetimli serbestlikten yararlanan hükümlüler Değirmenbaşı mevkiinde temizlik çalışması yaptı.Fethiye’de 21 - 26 Mart tarihleri arasında kutlanan...

“Kirleterek nereye varacağız?”

Orman Haftası nedeniyle Fethiye Belediyesi ve Kaydem Plastik ekipleri, öğrenciler ve denetimli serbestlikten yararlanan hükümlüler Değirmenbaşı mevkiinde temizlik çalışması yaptı.

Fethiye’de 21 - 26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası etkinliği nedeniyle Çatalarık Mahallesi Değirmenbaşı Mevkinde bulunan ormanlık alanda çöp temizleme etkinliği düzenlendi. Fethiye Belediyesi ve KAYDEM Plastik’in ortaklaşa düzenlediği etkinlikte farkındalık oluşturmak amaçlandı. Çöp toplama etkinliğinde Fethiye’nin çeşitli okullarından yaklaşık bin öğrenci ve denetimli serbestlikten yararlanan hükümlüler 3 ton çöp topladı.

Yaklaşık 1 saat süren temizlik sonrası öğrencilere teşekkür etmek için gelen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, temizlik etkinliğinde destek veren herkese teşekkür etti.

“Gönül arzu eder ki, birileri kirletmesin”

Çevreyi kirletenlere seslenen Başkan Saatcı; “Gönül arzu eder ki birileri kirletmesin, birileri de temizlemek mecburiyetinde kalmasın. Ama biz hoyratça doğanın bize verdiği nimetleri kirleterek kullanmayı kendimize vazife ediyoruz. Ufacık çocuklarımız bizim gibi büyüklerin kirlettiklerini temizlemek zorunda kalıyor. En azından burayı ve çevreyi kirletenlere buradan seslenmek istiyorum: Yapmayın arkadaşlar, başka bir dünya yok! Kirleterek nereye varacağız? Bakın sizin kirlettiğiniz yerleri sizin çocuklarınız, sizlerin torunlarınız, sizlerin yeğenleri temizliyor. Ellerini camlar kese kese buraları temizlemek zorunda kalıyor. Buna gerek var mı? Ama yiyorsanız, ama içiyorsanız, ama kabuklu yiyecek tüketiyorsanız, yanınıza aldığınız bir poşete koyun ve en yakındaki çöp konteynıra atın. Ama ben önünde çöp konteynırı olduğu halde, çöpü yere atanları iyi biliyorum. Alın arabanıza getirdiğiniz gibi, dönerken ilk çöp konteynırına atın. Bunlara gerek kalmasın” diye konuştu.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.