Kimsesiz dünya çocukları Marmaris’te buluştu

Marmaris İlçesi’nde 12 yıl önce başlatılan ve her sene imkanı olmayan dünya çocuklarına tatil yaptırmayı amaçlayan Kids for Freedom projesi (K4F) bu sene 12 ülkeden 90 çocuğun katılımı ile gerçekleşti.Avusturyalı Bernhard...

Kimsesiz dünya çocukları Marmaris’te buluştu

Marmaris İlçesi’nde 12 yıl önce başlatılan ve her sene imkanı olmayan dünya çocuklarına tatil yaptırmayı amaçlayan Kids for Freedom projesi (K4F) bu sene 12 ülkeden 90 çocuğun katılımı ile gerçekleşti.

Avusturyalı Bernhard Balaha ve oğlu tarafından 2002 yılında başlatılan ‘Kids for Freedom’ ailesi olmayan ya da ailesinin ekonomik durumu yüzünden eğitim göremeyen çocuklar için düzenlenmiş bir sosyal sorumluluk projesi.

Phoenix Yatçılık’ın sahibi Bernhard Balaha ve oğlu tarafından 2002 yılında ortaya atılan proje kapsamında dünyanın pek çok ülkesinden maddi durumu iyi olmayan, ailevi ve psikolojik problemi bulunan çocuklar,Marmaris’te bir araya gelerek bir hafta boyunca Marmaris koylarını yelkenli teknelerle gezdi.

Bu yıl 12’ncisi düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Bernhard Balaha şunları söyledi: “Bizim amacımız değişik ülkelerden çocukları bir araya getirip onları kaynaştırıp başka bir dünya olduğunu da gösterebilmek. Çocukların hepsinin ya yetimhaneden veya eğitim derneklerine üye çocuklar olduğunu söylemek istiyorum. Bu dernekler onlara eğitim imkanı sağlamakta. Değişik ülkelerden çocukları davet etmemizin sebeplerinden biri ise uluslar arası değişiklikleri, farklılıkları ortadan kaldırıp arada olabilecek sürtüşmeleri ortadan kaldırmak. Neden yelken sporunu seçtik çünkü teknelerde mecburen birbirlerini tanımayan çocuklar bir araya geliyor. Başlarındaki kaptanı tanımıyorlar, asistanları tanımıyorlar ve bir haftanın sonunda mecburen bir takım olarak beraber çalışmak zorunda kalıyorlar ve bu onlar için inanılmaz bir takım duygusu oluşturuyor”

Proje kapsamında etkinliğe bu yıl Türkiye’den 8 çocuk katıldı. Bu çocuklardan içlerinde ilk defa deniz görüp yüzme öğrenen çocuklar da bulunuyor.Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TUÇEV) Psikoloğu Ceyda Demir Başoğlu , “ Bu projeye Ankara’dan 8 çocukla katılıyoruz. Aralarında ilk defa deniz görenler var. Onlar için çok farklı bir etkinlik oldu. Dünyadan bir çok çocukla tanışıp arkadaş olma fırsatı yakaladılar. TUÇEV Olarak projeden memnun kaldık, seneye tekrar katılacağız" dedi.

Proje’nin son günü Barlar Sokağı’nda bir mekanda ödül töreni düzenlendi.

Bu haber toplam 148 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.