Kılıç, Brüksel’de Türk balığını tanıtacak

Su ürünleri yetiştiriciliğinde dünyanın önde gelen firmaları arasında bulunan Kılıç Deniz, 24 – 26 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan Avrupa Su Ürünleri Fuarı’nda yerini alıyor.Üretiminin yüzde 35’ini Avrupa’ya...

Kılıç, Brüksel’de Türk balığını tanıtacak

Su ürünleri yetiştiriciliğinde dünyanın önde gelen firmaları arasında bulunan Kılıç Deniz, 24 – 26 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan Avrupa Su Ürünleri Fuarı’nda yerini alıyor.

Üretiminin yüzde 35’ini Avrupa’ya ihraç eden Kılıç Deniz, fuarda gerçekleştireceği tanıtım çalışmaları ile Avrupa pazarındaki büyümesini artırmayı hedefliyor.

Dünyanın önde gelen su ürünleri firmalarından Kılıç Deniz, sektörün en prestijli fuarları arasında bulunan Avrupa Su Ürünleri Fuarı’nda yer alacak. Kılıç Deniz, Belçika’nın Brüksel kentinde 24 – 26 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan fuarda Türk balığını tanıtacak. Almanya, Bulgaristan, Fransa, Hollanda ve Yunanistan gibi Avrupa ülkelerine balık ihracatı gerçekleştiren Kılıç Deniz, Avrupa Su Ürünleri Fuarı ile ihracat ağını ve hacmini geliştirmeyi hedefliyor.

Fuara katılımlarının çok önemli olduğunu vurgulayan Kılıç Deniz Ürünleri İcra Kurulu Başkan Vekili Sinan Kızıltan, “Kılıç Deniz olarak Avrupa Su Ürünleri Fuarı’na her yıl olduğu gibi bu yıl da katılacağız. Brüksel’de gerçekleşecek olan fuar, her şeyden öte bir prestij fuarı. Sektörün amiral gemisi olarak adlandırılan bu fuarda en büyük stantla katılımcı olacağız. Fuar yeni müşteriler kazanmanın yanı sıra mevcut pek çok müşterimizle de bir araya gelmek için bir fırsat sunuyor. Avrupa Su Ürünleri Fuarı’nın ticari geri dönüşünün güçlü olacağına inanıyoruz” dedi.

Avrupa’daki her 3 levrek ve çipuradan birisi Türk

Kılıç Deniz olarak toplamda 60 ülkeye Akdeniz’in en lezzetli balıklarını Türk markası etiketiyle taşıdıklarını belirten Sinan Kızıltan “Özellikle Avrupa, sektörde en etkin olduğumuz pazarlardan biri haline geldi. Avrupa’da tüketilen her 3 levrek ve çipuradan biri Türkiye’den ve bir Türk markası adı altında tüketiliyor. Bu bizim için çok büyük bir gurur. Türkiye ekonomisine katkı sağlama hedefiyle 2017 yılında 160 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirerek, geçen seneki 142 milyon dolarlık rekorumuzu kırdık. Bu yılki hedeflerimiz arasında ihracatta 180 milyon dolara ulaşmak bulunuyor” şeklinde konuştu.

Amerika ihracatı için hedef 30 milyon dolar

Mart ayında Amerika Birleşik Devletleri’nin Boston kentinde düzenlenen Seafood Expo North America Fuarı’na katılımlarının Kılıç Deniz için verimli olduğunu vurgulayan Sinan Kızıltan “ABD’ye gerçekleştirdiğimiz su ürünleri ihracatında her yıl artış sağlıyoruz. Faaliyetlerimiz aynı ivmede devam ettiği takdirde 2018 yılında 30 milyon dolarlık ihracat hedefimize ulaşabiliriz” dedi.

Yavru balık ihracatını 2018 yılda artırmayı hedeflediklerini belirten Kızıltan, “Türkiye’de yavru balık üretiminin yarısını biz karşılıyoruz. Şimdiye kadar yavru balıklarımızı deniz yolu ile ihraç ediyorduk. Ancak deniz yolu ile ulaşamadığımız yeni pazarlara uçak kargosu ile nakliyelere başladık. Umman’da ilk kez başlayacak olan kültür balıkçılığı için 500 bin dolar değerinde yavru çipura balığın ihracatını yaptık. Türkiye’de havayoluyla yapılan bu büyüklükteki ilk canlı balık gönderimi olması, bu ihracatın önemli bir yanını oluşturuyor. Özel plastikten yapılan kutulara yerleştirilen 2 gram ağırlığındaki yaklaşık 1 milyon 200 bin adet yavru balık, suyun oksijen değerlerinin düşmemesi için oksijen tüpleriyle desteklenerek uçağa yüklendi. Umman’daki tesiste kuluçkahane olmaması nedeniyle gönderilen balıklar 1 yıllık bakımla 400 grama eriştiğinde satışa sunulacak” dedi.

Anadolu kaplanı Kılıç Deniz

Dünya su ürünleri sektöründe yerini gün geçtikçe üste taşıyan Kılıç Deniz, Ekonomist Dergisi tarafından düzenlenen “Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi” araştırmasındaki yerini aldı. 2016 yılında sıralamadaki yerini yirmi altı puan birden yükselterek 52. Sıraya yerleşti.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.