Kent Güvenliği ele alındı

Toplum Destekli Polislik çerçevesinde, ilin genel güvenliğine ilişkin yürütülecek hizmetlere toplumun katılımını ve desteğini sağlamak, güvenliğe ilişkin sorunları yerel düzeyde tespit etmek ve hizmetleri geliştirmek amacıyla...

Kent Güvenliği ele alındı

Toplum Destekli Polislik çerçevesinde, ilin genel güvenliğine ilişkin yürütülecek hizmetlere toplumun katılımını ve desteğini sağlamak, güvenliğe ilişkin sorunları yerel düzeyde tespit etmek ve hizmetleri geliştirmek amacıyla Kent Güvenlik Danışma Kurulu, Muğla Valisi Amir Çiçek başkanlığında toplandı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Salih Gürhan, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve şube müdürleri, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında yaptığı konuşmada vatandaşların can ve mal güvenliği ile huzurunun sağlanması konusunda sadece kolluk kuvvetlerine görev düşmediğini diğer kamu kurum ve kuruluşlarının bu konuyla ilgilenmesi gerektiğini söyleyen Vali Çiçek, danışma kurulunda alınan kararlarla ilin güvenlik hizmetlerine ortak akılla katkıda bulunulduğunu belirtti.

Vali Çiçek’in açılış konuşmasının ardından Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Arif Kıvrak, toplantının gündem maddelerini sundu.

Toplantıda kent merkezindeki asayiş, trafik, sağlık, eğitim alanlarındaki sorunlar ele alındı.

Trafikte alkol denetimlerinin arttırılması, Halk Sağlığı Müdürlüğü ile koordineli bilgilendirme çalışmalarının düzenlenmesi, telefonla dolandırıcılık konusunda bilinçlendirme çalışmaların arttırılması, ilkokul ve ana okullarda trafik bilinci uyandırmaya yönelik çalışmalar yapılması, okul çevrelerinde kontrollerin sürdürülmesi, akıllı kavşaklar hakkında sürücülerin bilgilendirilmesi ile ilgili kararlar alındı.

Bu haber toplam 42 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.