“Kendi bekaları için şehitlerimizi yok saydılar”

Tunceli’de donarak şehit olan iki asker ile ilgili olarak Meclise verilen araştırma önergesinin AK Parti oyları ile reddedilmesine tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay; “ Kendi bekaları için şehitlerimizi yok saydılar”...

“Kendi bekaları için şehitlerimizi yok saydılar”

Tunceli’de donarak şehit olan iki asker ile ilgili olarak Meclise verilen araştırma önergesinin AK Parti oyları ile reddedilmesine tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay; “ Kendi bekaları için şehitlerimizi yok saydılar” dedi.

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Tunceli’de donarak şehit düşen askerlerle ilgili olarak meclise verilen araştırma önergesinin reddedilmesine tepke gösterdi. Erbay; “Bu çağda askerlerimiz donarak şehit oluyor ama bu acı olayın iç yüzünün araştırılması ve varsa ihmallerin ortaya çıkarılarak gerekli önlemlerin alınması için verilen araştırma önergesi MHP’nin çekimser kalması sonucunda AKP oylarıyla reddediliyor. AKP kendi ikbali için Meclisi kullanarak her olayın üstünü örtmeye çalışıyor. AKP’nin bu önergeyi reddetmesi hem şehitlerimizin ailelerinin hem de milletimizin vicdanını bir kez daha yaralamıştır.”

Tunceli’de iki askerin donarak şehit olmasıyla ilgili TBMM’ye verilen araştırma önergesinin AKP oylarıyla reddedilmesinin vicdanları bir kez daha yaraladığını belirten CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, “İki askerimiz Tunceli’de donarak şehit olmuştur. Askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. 2018 yılında iki askerimizin donarak şehit olması çok üzücü ve vahim bir olaydır. Yaşanan bu acı olayın nedenleri araştırılsın ve varsa ihmaller ortaya çıkarılsın diye TBMM’ye gelen araştırma önergesi yine her zaman olduğu gibi AKP oylarıyla reddedilmiştir. AKP bu vatanı canı pahasına savunan askerlerimizin şehadeti ile ilgili bir konunun bile konuşulmasını, araştırma yapılarak gerçeklerin ortaya çıkarılmasını engellemektedir. AKP’nin bu önergeyi reddetmesi hem şehitlerimizin ailelerinin hem de milletimizin vicdanını bir kez daha yaralamıştır.” dedi.

Teknolojik imkanların bu derece geliştiği bir dönemde askerlerimizin donarak şehit olmasının kabul edilemeyeceğini söyleyen Erbay, “Teknoloji çağındayız, hem askeri anlamda hem de hava durumunun tespit edilmesi anlamında bütün imkanlar mevcut. Aylar sonrasının hava durumu önceden bilinebiliyorken Tunceli’de böyle acı bir olay neden yaşanmıştır? Operasyon öncesi hava durumu raporları kontrol edilmemiş midir? Diğer yandan kış şartlarında bu derece zorlu bir arazide operasyona çıkan askerlerimizin teçhizatı bu şartlara uygun mudur? Televizyonlarda şov yaparak ‘askerimizin elbiseleri eksi 40 derece soğuğa dayanıklı’ diyerek bu işlerin böyle olmadığını iki askerimizin canı pahasına gördük. Madem bu kadar yeterliydi elbiseler bu askerlerimiz neden donarak şehit oldu? AKP bu soruların hiçbirine cevap verememektedir. Bu soruların cevaplarının araştırılması için verilen araştırma önergesini de reddederek bu acı olayın üzerini örtmeye çalışmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Yıllarını orduya vermiş tecrübeli askerlerin çeşitli kumpaslar ve yalanlarla görevlerinden uzaklaştırıldığını hatırlatan CHP’li Erbay, “AKP ile birlikte bütün kurumlarda olduğu gibi TSK’da da bir yıkım yaşanmıştır. Yılların gelenekleri bir kenara atılmış, liyakatlı askerler hak ettikleri terfileri alamamıştır. Ordumuz AKP eliyle zaafa uğratılmıştır. Bugün yaşanan acı olayların nedeni de budur.” dedi.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.