Keçi, kuzu doğurdu

Seydikemer’de Duran Akpınar adlı vatandaşın keçisi kuzu doğurdu. Bir batında doğan yavrulardan 2’si oğlak 1’isi de kuzu olarak doğunca veteriner ve keçi sahibi büyük şaşkınlık yaşadı. Keçi ve yavrusu kuzuyu görmek...

Keçi, kuzu doğurdu

Seydikemer’de Duran Akpınar adlı vatandaşın keçisi kuzu doğurdu. Bir batında doğan yavrulardan 2’si oğlak 1’isi de kuzu olarak doğunca veteriner ve keçi sahibi büyük şaşkınlık yaşadı. Keçi ve yavrusu kuzuyu görmek için mahalle sakinleri eve akın ederken, Veteriner Hekim Behlül Küçüksoku da bütün yavruların son derece sağlıklı olduğunu fakat böyle bir olaya ilk defa şahit olduğunu söyledi.

Seydikemer ilçesinde evde beslenen bir keçi, kuzu doğurdu. Yaşanan bu ilginç doğum keçinin sahibi ve mahalle sakinlerini şaşkınlık içinde bıraktı. Keçinin, kuzu doğurduğunu duyan mahalle sakinleri de keçi ve yavrularını görmek için Duran Akpınar’ın evine akın ediyorlar.

Seydikemer ilçesine bağlı Akbük Mahallesinde evinin bahçesinde keçi besleyen Duran Akpınar’ın keçisi bir batında  2’si oğlak 1’i de kuzu olmak üzere 3 yavru doğurdu. Akpınar ailesi bu durumu şaşkınlık içinde izledi. Duran Akpınar; "Çocukluğumdan bu yana keçi yetiştiriciliği yapıyorum. Bir çok doğum gördüm. Fakat böyle bir doğumu ilk kez görüyorum. Bir keçinin kuzu doğurması olacak iş değil, görmesem, biri anlatsa inanmazdım" dedi.

Keçisinin daha önce birkaç kez yavruladığını belirten Akpınar; “Keçimiz daha önce iki tane doğuruyordu. Bu defa 3 tane doğurdu. 2 Tanesi oğlak bir tanesi de kuzu olduğunu görünce çok şaşırdım. Daha önce böyle bir şey görmedim de duymadım ve çok şaşırdım. Veteriner arkadaş geldi baktı sağlık durumları iyi dedi. Bizlerde çok şaşkınlık içindeyiz. Merak edip gelenler oluyor, gerçekten de kuzuymuş diyorlar. Hala şaşkınım" diye konuştu.

Veteriner Hekim Behlül Küçüksoku ise: “Keçilerin sağlık durumlarını kontrol amaçlı geldim. Sağlık durumlarında her hangi bir problem yok. Keçi Kuzuyu emzirmiyordu. Kuzunun emmesi konusunda yardımcı oldum. Kuzu ve oğlaklar gayet sağlıklı bir şekilde. Daha önce böyle bir olaya şahit olmamıştım. Keçinin kuzu doğurduğuna da ilk defa şahit oluyorum. Bende çok şaşırdım” dedi.

Bu haber toplam 127 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.