Kaymakam Çiçek’ten duygulandıran davranış

Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanının verilişinin yıldönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü, Yatağan’da düzenlenen törenle kutlandı. Yatağan Kaymakamı Hayrettin...

Kaymakam Çiçek’ten duygulandıran davranış

Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanının verilişinin yıldönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü, Yatağan’da düzenlenen törenle kutlandı. Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, bir arka sırada duran Gazileri protokol sırasına davet etti.

Kuvayı Milliye Parkı’nda düzenlenen törene, , Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Garnizon Komutanı Tabip Binbaşı Serkan Sorkaç, , Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, gaziler, şehit yakınları, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, askerler ile vatandaşlar katıldı.

Program, anıta sırasıyla Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nın çelenklerinin konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Yatağan İlçe Jandarma karakol Komutanı J. Astsubay kıdemli Başçavuş Ahmet Şarman, tarafından yapıldı. Şarman, Türk Milletinin tarih boyunca bağımsız yaşadığının altını çizerek,19 Eylül’ün, Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir gün olduğunu belirterek, günün önem ve anlamını anlattı. Şarman; ‘Gazi Mustafa Kemal ve onun silah arkadaşları başta olmak üzere bu vatan için toprağa düşmüş şehitlerin, hayatta olup bizi burada onurlandıran Gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz’ dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması ve şiirlerin okunmasının ardından tören sona erdi.

Bu haber toplam 53 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.