Kayıp hacının acı haberi geldi

Hac ibadeti için gittiği kutsal topraklarda Mina'da çıkan izdihamda kaybolduktan sonra cesedine ulaşılan Türk Hacılardan 72 yaşındaki Turgut Kuru için memleketi Fethiye'de gıyabi cenaze namazı kılındı.Fethiye'ye bağlı Eldirek...

Kayıp hacının acı haberi geldi

Hac ibadeti için gittiği kutsal topraklarda Mina'da çıkan izdihamda kaybolduktan sonra cesedine ulaşılan Türk Hacılardan 72 yaşındaki Turgut Kuru için memleketi Fethiye'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Fethiye'ye bağlı Eldirek Mahallesi'nde yaşayan ve Dalaman 1. kafile 2. grup hacı adayı olarak 21 Ağustos'ta kutsal topraklara giden Kuru'dan yaşanan izdiham sonrasında haber alınamamıştı.İlgili kurumlara başvuran aileye, Kuru'nun cesedine ulaşıldığı ve Mekke'de defnedildiği bildirildi.

Kuru için Eldirek Hacı Bayram Camisi'nde ikindi namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı. Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu'nun kıldırdığı namazın ardından Kuru'nun oğlu Adil Kuru cemaatten haklarını helal etmelerini isteyerek, "Hepimiz ticaretle uğraşıyoruz babam üzerinde hakkı olan, alacağı olan varsa bize bildirsinler" dedi.

Daha sonra, Kuru'nun evinde Kur'an-ı Kerim okunup, dualar edildi. MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan'da Kuru ailesine başsağlığı diledi. Adil Kuru, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu süreçte kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür etti. Muğla Müftüsünün kendisini arayarak durumu bildirdiğini anlatan Kuru, "Kimliği olmadığı için parmak izinden kimlik tespiti yapılmış. İzdihamla alakalı olmadığını söylediler. Bize gelen bilgiler böyle. Kaderinde orada gömülmek varmış, yapabileceğimiz bir şey yok" ifadesini kullandı.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.