Kaybolan tatilcileri AKUT kurtardı

Marmaris'te doğa yürüyüşüne çıktıktan sonra kayalıklarda mahsur kalan baba ve iki oğlu 5 saat süren operasyonla AKUT ekibi kurtardı.Edinilen bilgiye göre, Ankara'dan ailesiyle birlikte Marmaris ilçesine tatile gelen Mehmet Coşan...

Kaybolan tatilcileri AKUT kurtardı

Marmaris'te doğa yürüyüşüne çıktıktan sonra kayalıklarda mahsur kalan baba ve iki oğlu 5 saat süren operasyonla AKUT ekibi kurtardı.

Edinilen bilgiye göre, Ankara'dan ailesiyle birlikte Marmaris ilçesine tatile gelen Mehmet Coşan (44) oğulları Doğa Baran (14) ve Egemen (10) ile İçmeler mahallesindeki kalyondan doğa yürüyüşüne çıktı. İlçe merkezine 20 kilometre mesafedeki Osmaniye Mahallesi'nde ormanlık alandan yürümeye başlayan aile, Asparan mevkisi yakınlarındaki kanyonda havanın kararması üzerine yolunu kaybedip dağlık alanda mahsur kaldı.

Baba Coşan, cep telefonuyla jandarmayı arayarak yardım istedi. Jandarmanın haber vermesi üzerine AKUT Marmaris Ekibi bölgeye giderek arama kurtarma çalışması başlattı. 45 dakikalık bir yürüyüşün ardından aileye ulaşan 12 kişilik AKUT ekibi, yaklaşık 5 saatin sonunda aileye ulaştı. Kayalıklardan AKUT gönüllülerinin yardımıyla inen baba ve oğulları Osmaniye Mahallesi'ne getirildi.

Mehmet Coşkun, dağda nasıl kaybolduklarını gazetecilere şu sözlerle anlattı: "Ben ve oğullarım doğayı çok sevdiğimiz için İçmeler üzerinde bulunan kalyona yürüyüş yapmaya karar verdik. Kalyonun içinden geçerek dağa doğru yükseldikçe yürüyüş daha tutkulu bir hal aldı. Kendimizi doğanın cazibesine kaptırarak havanın karardığını fark edemedik ve kaybolduk. Jandarmaya haber verdik. Jandarmada AKUT ekiplerini arayacağını söyledi. Onlarda gelip bizi kurtardı.Bizim için değişik br tecrübe oldu"

AKUT Marmaris Ekibi sorumlusu Ersan Erverdi ise ,"İhbar bize ulaştıktan sonra derhal yola çıktık. Bu arada baba Mehmet Coşkun'la telefonda konuşup onlardan bulundukları bölge hakkında bilgi almaya çalıştık. Gayet soğukkanlıydılar.Hatta bize kendinizi riske atmayın dediler. Fakat biz yanlarında kıyafet ve yiyecek olmaması nedeniyle onlara ulaşmaya karar verdik. Yaklaşık 5 saatlik bir çalışma sonunda aileyi sağ salim indirmeyi başardık ve otellerine teslim ettik" diye konuştu.

Bu haber toplam 53 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.