Kayaköy’ün tarihi yazıldı

Fethiye ve Kayaköy’ün yakın geçmişine dair yazmış olduğu araştırma yazıları ve kitaplarıyla tanınan Gazeteci Yazar Emekli Belediyeci Işık Taban’ın son kitabı “Güneşi Penceremde Unuttum” Fethiye halkıyla buluştu.Fethiye...

Kayaköy’ün tarihi yazıldı

Fethiye ve Kayaköy’ün yakın geçmişine dair yazmış olduğu araştırma yazıları ve kitaplarıyla tanınan Gazeteci Yazar Emekli Belediyeci Işık Taban’ın son kitabı “Güneşi Penceremde Unuttum” Fethiye halkıyla buluştu.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen kitap imza gününe yoğun bir katılım oldu. Işık Tabanın yazdığı Konusu 92 yıl önce Kayaköy’de gerçekleşen “Mübadele” süreci ve öncesinde yaşanan sosyal hayata ve güzel günlere dair izler ve sonrasında yaşanan derin acıların Hem üzüntülü hem de hoş bir öykü ile anlatıldığı “Güneşi Penceremde Unuttum” kitabının imza gününe Sivil Toplum Kuruluşları Başkan ve Üyeleriyle bazı oda başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

“Daha önce Fethiye’nin yakın geçmişine dair sosyal hayatı anlatan “Anılar Bazen Hüzün Yüklüdür”, “Bana Mimozalar Getir Raşel” ve “Bavulunda Sevda Taşıyanlar” adlı 3 öykü kitabı bulunan Işık Taban, "Bu kitapla kayaköy mübadele sürecini bir hikaye halinde sunmaktan büyük keyif aldım. Son yazdığım 'Güneşi Penceremde Bıraktım' adlı kitabım benim gecikmiş bir gönül borcum oldu eski komşularımıza. Sunuş bölümünde; Kayaköy’e her gidişimizde yamaçlardaki o hüzünlü terk edilmişlik dokusunu hep bir itirazla karşıladım. Hep koşarak gittim o yamaçlardaki terk edilmiş yapılara. Hep komşularıma konuk olduğumu var sayarak bir eski evin terasında kahvemi içmeyi tercih ettim. Bugün nihayet o gecikmiş gönül borcumu ödemenin huzuru içersindeyim. Gerçekten Fethiye’nin hep anlatılan ama sözde kalan yazılı bir öykü haline getirilemeyen Kayaköy Mübadele sürecini dair yazılı bir literatür bu kitap sayesinde elimizde olmaktadır. Bütün bunları bir araya getirmiş olmanın mutluluğu içersindeyim” dedi.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.