Kavaklıdere’ye Yaşlı Yaşam Evi yapılıyor

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Kavaklıdere Belediyesi arasında Kavaklıdere’de yapılacak olan Yaşlı Yaşam Evi’nin protokolü imzalandı.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel...

Kavaklıdere’ye Yaşlı Yaşam Evi yapılıyor

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Kavaklıdere Belediyesi arasında Kavaklıdere’de yapılacak olan Yaşlı Yaşam Evi’nin protokolü imzalandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Yaşlı Yaşam Evleri’ projesi kapsamında bugüne kadar ikisi Muğla’nın Fethiye ve Seydikemer ilçesinde olmak üzere toplam 40 ‘Yaşlı Yaşam Evi’ bulunuyor. Yaşlıların aile ortamında yaşamlarını sürdürmelerini amaçlayan ‘Yaşlı Yaşam Ev’leri yaşlıları hem fiziksel, hem de manevi olarak kendilerini ev ortamında hissetmelerini sağlamak.

Türkiye genelinde 41. Ve 42. Yaşlı Yaşam Evi Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde açılacak. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ile Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir arasında imzalanan protokolle Yaşlı Yaşam Evi’nin içinin tüm tefrişatı Belediye tarafından karşılanacak. Protokole Kavaklıdere ilçesinde 2 Yaşlı Yaşam Evi açılacak. Aile ortamında 4-5 kişinin yaşayabildiği evlerin işletmesi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yapacak.

Törende konuşan Vali Amir Çiçek, Türkiye genelinde 40 olan Yaşlı Yaşam Evi’nin Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde açılacak iki ev ile birlikte 42’ye çıkacağını, Türkiye genelindeki 42 evden dördünün Muğla’da olduğunu söyledi. Yaşlı Yaşam Ev’lerinin amacının kişilerin kendi ailesiyle birlikte desteklenmesinin mümkün olmadığı durumlarda yaşlıların hem fiziksel, hem de manevi anlamda kendilerini ev ortamında hissettirmek olduğunu açıkladı.

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Belediye olarak bu tür faaliyetleri sonuna kadar destek verdiklerini söyledi. Demir, Kavaklıdere’de Sevgi Evlerinde kalan çocukların bulunduğunu, faaliyete geçecek Yaşlı Yaşam Evleri’nin tüm tefrişatını üstlendiklerini belirterek, “aşlılarımızın daha iyi bir ortamda ve aile ortamında yaşamlarını devam ettirmeleri için Belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmek istedik. Bu amaçla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ile iki Yaşlı Yaşam Evi’nin protokolünü imzalıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.